Soha nem volt még ennyi tévésorozat a képernyőn

tévé, tévézés, néző, tv, televízió
Vágólapra másolva!
Iszonyatosan pörög az amerikai tévés piac, rengeteg produkció készül, soha ennyi sorozat nem volt még egyszerre képernyőn, mint 2017-ben.
Vágólapra másolva!

Az FX csatornához tartozó kutatási osztály, az FX Research szerint soha nem volt még annyi sorozat az amerikai tévében, mint 2017-ben, ha csak a "scripted", vagyis előre megírt, fikciós szériákat számítjuk – derült ki az FX vezérigazgatójának, John Landgrafnak a beszámolójából, amit az amerikai tévékritikusok szövetsége (TCA) sajtóturnéján hallhattak a jelenlévők.

Soha nem volt még ekkora választék Forrás: AFP/Afp

A szervezet számítása szerint összesen 487 produkcióból válogathattunk tavaly, ami a 2016-ban mért 455-höz képest 7 százalákos emelkedést jelent. Ez a szám ráadásul csak a főműsoridőre vonatkozik, és nem számolták bele a gyerekműsorokat, a nem angol nyelvű programokat, az egyestés különkiadásokat és a 15 percnél rövidebb produkciókat sem – tehát csak a klasszikus értelemben vett amerikai sorozatokat listázták.

A 2010 óta tartó változásokat mutatjuk egy infografikán is, itt jól látszik, hogy az internetes szolgáltatók sorozatai egyre népszerűbbek, ezeket jelezték lila színnel – amíg 2010-ben négy ilyen szériával találkozhattunk, tavaly már 113 volt belőlük. Kékkel az alapvető kábeladók, zölddel pedig az országos csatornák produkcióit jelölték, ezek teszik ki a kínálat nagy részét, pirossal a fizetős kábelcsatornák sorozatait láthatjuk:

Forrás: FX