Megvannak A Dal döntősei, köztük az eurovíziós induló

király viktor
Király Viktor is a döntőben
Vágólapra másolva!
Február 17-én lezajlott A Dal 2018 második elődöntője, összeállt a döntősök listája - jövő szombaton kiderül, ki képviseli Magyarországot a hatvanharmadik Eurovíziós Dalfesztiválon, melyet Portugáliában rendeznek meg.
Vágólapra másolva!

Szombat este újra a Dal színpadára állt az AWS, a Ceasefire X, Horváth Cintia & Balogh Tomi, Király Viktor, Odett, Szőke Nikoletta, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert, Vastag Tamás és a yesyes, lezajlott a második elődöntő is.

AWS: ők lettek az este legjobbjai Forrás: A Dal 2018

A legtöbb pontot, összesen 46-ot, az AWS szerezte az este alatt, így ők már az adás utolsó felében megnyugodhattak, biztosították a helyüket a jövő heti döntőben. A második helyen a yesyes jutott tovább 45 ponttal, a harmadik helyen a Budapest Girl című dalával Király Viktor zárt.

Király Viktor is a döntőben Forrás: A Dal 2018

A negyedik hely kizárólag a nézőkön múlt ezúton is, a beérkezett szavazatok alapján Horváth Tamás kapott esélyt, hogy kijusson az Eurovízióra Portugáliába.

A második elődöntőben megválasztották a 2018-as év legjobb dalszövegét, a zsűri nevében ezt a díjat Mező Misi adta át Odettnek, aki az Aranyhal című dalával indult a versenyben.

Odetté lett a legjobb dalszöveg Forrás: A Dal 2018

Az első elődöntőből is négyen mehettek tovább múlt héten, Süle Zsolt (Zöld a május), Dánielfy Gergely (Azt mondtad), Heincz Gábor BIGA (Good Vibez) és a Leander Kills (Nem szól harang) is ott lesznek a fináléban. Nyolcan lesznek a döntőben február 24-én, a győztes utazik az Eurovíziós Dalfesztiválra, ahol tavaly Pápai Joci szép eredményt ért el.

Szavazzon!

Mely magyar (sorozatban is szereplő) színésznővel randizna? Ötöt is választhat!

A Dal 2018 weboldalán (adal.hu) számos extra tartalom, videó és cikk érhető el a műsorról.