Öt év börtönbüntetésre ítélték a megasztáros Hien apját

Hien
Vágólapra másolva!
Bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntette miatt első fokon öt év börtönbüntetésre ítélte a bíróság Hien apját.
Vágólapra másolva!

Az édesanyja 1 év, féltestvére 2 év 6 hónap letöltendő börtönt kapott. A Megasztárban feltűnt énekesnő apját, Nguyen Tuan Anht azzal vádolták, hogy társaival alkalmanként akár több mint 3 millió forint ellenében hamis papírokkal segített Magyarországra jutni vietnami állampolgárokat. A vádirat alapján a vállalkozás – amelyet az ügyészség szerint Hien apja irányított, és amelynek az énekesnő édesanyja és féltestvére is tagja volt – közel egymilliárd forint bevételt hozott - írja a Blikk.

Forrás: Hien / Facebook

A lap szerint a szervezet tagjait 2010 nyarán tartóztatták le. A férfi egy évig ült előzetes letartóztatásban, később házi őrizetbe került, majd megszökött az eljárás elől. Az évek óta tartó ügy egyetlen tárgyalásán sem jelent meg, nemzetközi elfogatóparancs van érvényben ellene, így a börtönbüntetésről szóló ítéletet is távollétében hozták meg.

A bíróság hétfőn, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntette miatt első fokon öt év börtönbüntetésre ítélte Hien édesapját.