Conchita Wurst bevallotta: évek óta HIV-pozitív

Conchita Wurst dekoltázsán ámul a világ: Fotók!, Sanremo Music Festival
Conchita Wurst attending the second night of the 65th Festival di Sanremo 2015 at Teatro Ariston on February 11th, 2015 in Sanremo, Italy. February 11, 2015
Vágólapra másolva!
Conchita Wurst, az Eurovíziós Dalfesztivál egykori osztrák győztese az Instagramon jelentette be vasárnap este, hogy évek óta HIV-pozitív.
Vágólapra másolva!

Azért döntött a közzététel mellett, mert egy volt partnere megfenyegette, hogy nyilvánosságra hozza.

- írta a 29 éves énekes.

Hozzátette, kezeléseket kap, mióta HIV-vírussal diagnosztizálták, és a vírusszáma sok éve a kimutathatósági küszöb alatt van, ezért nem is adhatja tovább a kórokozót.

Conchita Wurst az olasz Sanremo zenei fesztiválon, 2015-ben Forrás: NORTHFOTO/IPA MilestoneMedia/Empics Entertainment/Maurizio D'avanzo

Az énekes 2014-ben nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált Rise Like a Phoenix című dalával. A férfiként - Tom Neuwirth néven - született előadó női külsővel, ám szakállal lépett fel.

Bejegyzésében is megírta, hogy korábban

azért nem beszélt a nyilvánosság előtt HIV-diagnózisáról, mert kímélni akarta családját a felhajtástól.

"Véleményem szerint ez olyan információ, amely elsősorban azokat érinti, akik szexuális partnerként jöhetnek szóba" - tette hozzá az énekes, megjegyezve, hogy ugyanakkor jobbnak tartotta maga nyilvánosságra hozni, mint hogy valaki más tegye közzé. "Remélem, hogy ezzel erőt adok másoknak, és egy újabb lépést tehetek a HIV-fertőzöttek megbélyegzése ellen" - írta Wurst.

Rajongóit megnyugtatta, hogy egészséges, "erősebb, motiváltabb és szabadabb, mint valaha", majd megköszönte a támogatásukat.