Megbilincselték és bevitték Jollyt, Kis Grófo zenésztársát

Hódi Pamela, Jolly
Vágólapra másolva!
A No Roxa Áj előadója Bécsben keveredett bajba.
Vágólapra másolva!

Egy bécsi híd alatt forgatott klipet a Jolly néven ismert hazai – lakodalmas műfajban nyomuló – előadó, de nem volt területfoglalási engedélye, és a színes füstbombák is csípték a helyi hatóságok szemét, mindenféle értelemben.

Hódi Pamela, Jolly Forrás: Fb / Jolly

„Már nagyban dolgoztunk, amikor megjelent a forgatáson két osztrák rendőr. Nagyon megijedtem. Mivel nem tudok németül, egy stábtag kommunikált velük. Az engedélyünket kérték a filmezéshez, de nekünk nem volt olyanunk. Erre még rájött az is, hogy tiltott pirotechnikai eszköznek minősül a színes füstbomba.

és bevittek a rendőrkapitányságra, ahol 4 órán keresztül benntartottak minket. Végül elengedek, de most várom a bírságot, ami akár félmillió forint is lehet" – mondta a Borsnak az énekes.

Pesten 150 ezer lehet a bírság

Itthon, aki a pirotechnikai termékek előállítására, forgalmára, tárolására, szállítására, felhasználására, megsemmisítésére, birtoklására vonatkozó előírásokat megszegi, szabálysértést követ el, és százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Magyarországon az eljárás a rendőrség hatáskörébe tartozik. A szabálysértés miatt a rendőrség mellett közterület-felügyelő és a hivatásos katasztrófavédelmi szerv erre felhatalmazott ügyintézője is szabhat ki helyszíni bírságot.