Megvan, kiről fog szólni a következő Géniusz

Mary Shelley
Vágólapra másolva!
Vasárnap este indul a Géniusz második évada, a NatGeo azonban máris berendelte a harmadikat, ami  Mary Shelley, a legendás 19. századi angol írónő életébe enged majd bepillantást.
Vágólapra másolva!

A Géniusz első évada Geoffrey Rush főszereplésével Albert Einstein életéről szólt, a széria tíz Emmy-jelölést, valamint világszerte 45 millió nézőt hozott a National Geographic csatornának. Ezt követte a Géniusz: Picasso, amely most vasárnap indul Antonio Banderas főszereplésével.

A készítők azonban máris elkezdenek dolgozni a harmadik évadon, amely a Frankenstein írónőjének különös életét mutatja majd be.

Forrás: Mary Shelley

Mary Shelley (1797-1851) már 19 évesen megírta élete legfontosabb – és az irodalomtörténet egyik legkülönlegesebb – művét, a 'Frankenstein, avagy a modern Prométheusz' című regényt.

A korábbiakhoz hasonlóan a Géniusz új évadának executive producerei az Oscar-díjas Brian Grazer és Ron Howard lesznek, a showrunner pedig Ken Biller.

„Mary Shelley története a hullákból összefércelt, életre kelő lényről számos filmkészítőt megihletett már, de közülük csak kevesen fordítottak figyelmet az írónő társadalmi kérdésekkel kapcsolatos reflekcióira. Kevesen tudnak a többi művéről, a nemek egyenlősége melletti kiállásáról, a kortárs gondolkodókra és úgy általában a kor társadalmára gyakorolt hatásáról. A mi célunk éppen ez: bemutatni Mary Shelley lenyűgöző intellektusát, a rászorulók iránti részvétét, a végtelen állhatatosságát. Azt reméljük, hogy a sorozattal egy újabb sikeres állomásához érkezik az együttműködésünk a National Geographic csatornával" - mondta Ron Howard.

A műsort a Fox 21 Television Studios, az Imagine Entertainment, az MWM Studios és az EUE/Sokolow készíti. A sorozat 2019-ben debütál majd - a világ 172 országában, 43 különböző nyelven – a National Geographic csatornán.