Melyik díszlet volt a legdrágább a Trónok harcában?

Trónok harca, 6. évad, poszter
Vágólapra másolva!
Hány maszkot kellett elkészíteni az Arcok Csarnokához? Honnan jött az ötlet Meereen piramisaihoz? Mitől működött Joffrey különleges esküvői tortája? A Trónok harca látványtervezője, Deborah Riley elárult pár kulisszatitkot. 
Vágólapra másolva!

A Trónok harca stábja a háttérmunkát elismerő, szakmai díjat kapott a brit filmes és tévés akadémiától, vagyis a BAFTA-tól, a DigitalSpy ennek kapcsán faggatta ki a sorozat látványtervezőjét, Deborah Riley-t a munkájáról.

Deborah Riley Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Mintaha Neslihan Eroglu

Mint kiderült, a szakembernek az épített helyszínek közül Sárkánykő várának trónterme volt a személyes kedvence, szerinte igazán eredeti teret sikerült ott létrehozniuk.

A szívéhez közel áll Meereen trónterme és az Arcok csarnoka is: előbbi volt az első saját építménye a nagyobbak közül, utóbbinak a megvalósítása rengeteg kreativitást igényelt, logisztikai problémákat is meg kellett oldaniuk.

Forgatnak Meereen tróntermében Forrás: HBO

Riley a legköltségesebb és legidőigényesebb munkaként az Arcok csarnoka elkészítését nevezte meg, mint mondta, 600 maszkot kellett elkészíteniük, ami irtózatos mennyiségnek tűnt – szerencsére nem kellett mindegyiket egyformán részletesen kidolgozniuk, azok lehettek elnagyoltabbak, amelyeket csak távolról mutatott a kamera.

Egy részlet az Arcok csarnokából Forrás: HBO

A beszélgetésből az is kiderült, hogy honnan jött az egyes díszletek ötlete, Meereen piramisait például Frank Lloyd Wright munkássága inspirálta, ő az 1920-as években a maja építészet látványelemeit vette át a saját terveihez.

Sárkánykő trónterméhez Michele Clapton jelmeztervező korábbi kosztümje adta az alapot, Daenerys egyik ruháján már jól ki voltak dolgozva a sárkányos motívumok.

Riley számára emlékezetes volt még az a jelenet, amikor Joffrey esküvői tortájából élő galambok szálltak ki:

Forrás: HBO

Elárulta, hogy ennek látványos megvalósításához ventilátorokat kellett a torta alá szerelniük, hogy a madarak egyből felrepüljenek, amint Joffrey (Jack Gleeson) szabad utat vág nekik.