Vágólapra másolva!
Ugrás lesz, de állítólag minden rendben van, a szervezők is tudnak róla. 
Vágólapra másolva!

A verseny hivatalos honlapján is több hozzászóló jelezte, nem fair a zenekar koreográfiája - írta a Blikk. A szabályok szerint minden ország legfeljebb hatfős csapattal adhatja elő a produkciót - persze van, aki egymagában áriázik, vagy duettben táncol. A magyar AWS zenekar viszont stage divinggal színesíti majd az előadást: az egyik tag háttal majd az álló nézők közé vetődik. Hogy ne libbenjenek szét a meglepett fizető nézők, és a gitáros ne a földre essen, szervezők kapják majd el az ifjú rockert.

Forrás: MTVA/Eurovision

A produkciót támadók szerint épp ez az aggályos rész, hiszen hat embernél több vesz részt így az előadásban. A megkérdezett AWS szerint azonban semmi ok a pánikra: „A stage divingot az Eurovíziós Dalfesztivál rendezője, az EBU engedélyezte, s ők döntöttek a megvalósítás módjáról is. Az Eurovízió szabályzata szerint minden produkció során a színpadon maximum hat ember tartózkodhat. Az AWS gitárosát elkapó emberek nem számítanak bele ebbe a keretbe, mivel nem a színpadon állnak, hanem a közönség soraiban."

Hátha a 13 szerencsét hoz

Az AWS következő fontos feladata a szombati második próba lesz, amin tovább tökéletesítik a produkciót, amellyel május 10-én, az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjén, 13. fellépőként állnak színpadra.

A verseny május 8-i és május 10-i elődöntőit, valamint a május 12-i döntőt is élőben közvetíti a Duna Televízió.