Felrobbantotta az eurovíziós arénát az AWS, megvan a döntő!

AWS
Vágólapra másolva!
Elérkezett a második elődöntő estéje, 23 óra után kiderült, hogy továbbjutott a magyar AWS zenekar a szombati fináléba. Ahogy korábban, az ország területéről ezúttal sem lehetett szavazni a magyar versenydalra, ahogy más országok sem voksolhattak a sajátjukra. Rockegyüttes sem volt sok a mezőnyben, rendes metálbanda csak ez az egy, és épp ez volt a fiúk sansza. Óriási bulit csaptak, az európai rockerek és metálosok pedig beszavazták őket a döntőbe.
Vágólapra másolva!

Két és fél hónappal A Dal 2018 döntőjében aratott győzelmük után az Eurovíziós Dalfesztivál színpadán is megmutathatta az együttes, hogy milyenek élőben. Az idei Eurovíziós mezőny egyetlen metálbandája kihasználta a lisszaboni Altice Arenában felépített hatalmas színpad által kínált pirotechnikai lehetőségeket. De ne ugorjunk ennyire előre!

Pár napja már Lisszabonban a banda Forrás: MTVA

„A koncertjeinkbe minden energiánkat beleadjuk, és ebben a három percben sem lesz ez másként. A szerda esti jury show-n, amit a szakmai zsűri értékelt, már volt közönség, de nagyon várjuk, hogy ma este tele legyen nézőkkel az aréna. A tegnapi fellépés egyébként remekül sikerült, szerintem ez volt eddig a legjobb előadásunk ezen a színpadon, reméljük, meggyőztük vele a zsűrit is" – mondta Siklósi Örs, az AWS énekese.

Nem lesznek ilyen elegánsak a színpadon Forrás: MTVA

Az együttest támogatásáról biztosította a világ egyik legnagyobb nyári metálzenei fesztiválja, a Wacken Open Air, akik a #woa4aws hashtaggel buzdítja szavazásra a világ metálrajongóit. „Köszönjük a metálosoknak, hogy támogatnak minket az Eurovízión is! Nekik köszönhetjük, hogy itt lehetünk Lisszabonban, és bemutathatjuk több millió embernek a zenénket és a szubkultúránkat. Bízunk benne, hogy sikerül az Eurovízión is megmutatni a szcéna erejét!" – jelezte Brucker Bence gitáros.

Képekért klikk ide!

Itt a menetrend

Az AWS csütörtök délután az Eurovíziós Dalfesztivál Family Show-ján lépett először színpadra, majd este a nagyközönség előtt adta elő a Viszlát nyár című dalt. Itt már a közönség szavazott a dalokra, az általuk adott voksokat összesítették a nemzeti zsűri pontszámaival, és ennek alapján dőlt el, hogy bejut-e a magyar induló a szombati döntőbe.

A mai cél a döntőbe jutás Forrás: MTVA

Élőben követtük a show-t, írtunk a jobbakról és persze a szörnyen rosszakról, mert olyanok is voltak. Lapozzon!