Vége az Eurovíziónak, megvan az idei nyertes

2018.05.12. 20:51

Május 12-én lezajlott a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál döntője, erre az etapra 26 produkció maradt versenyben, köztük egyedüli metálbandaként a magyar AWS. Együtt szurkolhattunk a srácoknak, itt, az Origón élőben követhette a döntő eseményeit, a nemzetközi szakmai zsűri és a közönség szavazatai azonban csak a 21. helyig vitték a hazai csapatot. A versenyt Izrael nyerte, jövőre Tel-Avivba költözik az Eurovízió.

Május 12-én Lisszabonban tartották a 63. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, ahová a magyar csapat, az AWS is bejutott. A két elődöntő tíz-tíz legjobb produkciója mellett a házigazda, Portugália és az úgynevezett Öt Nagy, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Spanyolország és Olaszország is jelen volt az eseményen.

Az AWS énekese, Siklósi Örs a főpróbánForrás: Sputnik/Vladimir Astapkovich

Összesen 26 versenydal maradt tehát, a fellépők sorrendje a következő volt:

 1. Ukrajna
 2. Spanyolország
 3. Szlovénia
 4. Litvánia
 5. Ausztria
 6. Észtország
 7. Norvégia
 8. Portugália
 9. Egyesült Királyság
 10. Szerbia
 11. Németország
 12. Albánia
 13. Franciaország
 14. Csehország
 15. Dánia
 16. Ausztrália
 17. Finnország
 18. Bulgária
 19. Moldova
 20. Svédország
 21. Magyarország
 22. Izrael
 23. Hollandia
 24. Írország
 25. Ciprus
 26. Olaszország

A magyar AWS tehát 21. produkcióként lépett fel a Viszlát nyár-ral, kérdés volt, hogy jó-e nekünk, ha ennyire hátul vagyunk, amikor már a szavazásra készülnek sokan. A zenekar énekese, Siklósi Örs bizakodott, szerinte szerencsés a vége felé következni, pont azért, mert a szavazásra kevésbé felejtik el a nézők a produkciójukat.

Bíztunk benne, hogy a 21 szerencsés szám lesz a magyaroknak, de végül ugyanezen a helyen végeztünk. A döntőt élőben közvetítettük, visszaolvashatja a következő oldalakon!

A folytatásért lapozzon, élőben közvetítettük a döntőt!  

Előző
Következő