Apácák is nevelték Oszter Alexandrát

Oszter Alexandra
Vágólapra másolva!
Olasz származása volt a téma a Fem3 Caféban, a nápolyi dédi is előkerült.
Vágólapra másolva!

Édesanyját Berlusconi kitüntette lovagkereszttel a magyar-olasz kapcsolatok ápolásáért, beszél olaszul, de nem tökéletesen – derült ki az adásból. „Amikor kinn voltunk, rám ragadtak szavak. Ha kinn él valaki, mindig magára szed valamit. Sokféle olasz dialektus van, ezek felismerésében édesanyám a jobb" – mesélte.

Forrás: Instagram / Oszter Alexandra

„A magyarok és az olaszok mentalitása nagyon hasonló, ugyanolyan vehemensek vagyunk. Az olaszok rögtön kiadják a szélsőséges érzelmeket, a magyarokra inkább rakódnak a dolgok... ezért ott kevesebb a szívroham. Mindig az betegszik meg előbb, aki magában gyűjti a problémákat" – vélekedett a színésznő.

Mint mesélte, a Lago Maggiore partján volt egy kis házuk, és egy közeli településre, apácákhoz járt iskolába. „Egy rendes kolostor volt, édesanyám is oda járt iskolába 1956 után. Engem is odavittek tanulni" – emlékezett. Szóba került még a nápolyi dédnagymama („a génjei ütköztek ki rajtunk"), illetve kiderült, hogy Alexandra nem csak külsejében és gesztikulálásban olasz, szereti az erős kávét, a talján salátákat, és Fellini filmjeit.