Nagyot ment szombaton az M4 Sport

Horizontal FOOTBALL
Real Madrid's French forward Karim Benzema celebrates after scoring the opening goal during the UEFA Champions League final football match between Liverpool and Real Madrid at the Olympic Stadium in Kiev, Ukraine, on May 26, 2018. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Idei legjobb hétvégéjét zárta a közmédia sportcsatornája, amiben óriási szerepe volt a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjének és a Forma-1-es Monacói Nagydíjnak.
Vágólapra másolva!

Kimagasló érdeklődést hozott a labdarúgó BL kijevi fináléja. A közvetítésre közel 1,4 millió ember kapcsolt oda, a – közmédia eddig legjobb 2018-as eredményének számító – 828 ezres nézettség pedig 22,4%-os közönségarányt (SHR) produkált. Gyakorlatilag minden negyedik televízió előtt ülő a Real Madrid sikerét figyelte, a lefújás utáni trófeaátadásra és stúdióelemzésre is közel félmillióan, 452 ezren (SHR 16,1%) voltak kíváncsiak - közölte az MTVA.

Forrás: AFP/Franck Fife

Mivel szombaton a Forma 1-es Monacói Nagydíj szabad- és időmérő edzését (280 ezer fő, SHR 14,4%), valamint a férfi vízilabda OB I mindent eldöntő ötödik mérkőzését is élőben sugározta a közmédia sportadója, 2018. május 26-án a teljes napi, valamint a főműsoridős versenyben is az első helyen végzett Magyarországon az M4 Sport.

Vasárnap a Forma-1-es Monacói Nagydíj futama hozott kiugró eredményt: 561 ezren (SHR 22,3%) figyelték Ricciardo győzelmét, ami szintén piacvezető eredménynek számít, és sokan voltak kíváncsiak az OTP Bank Liga utolsó előtti fordulójára is: 934 ezren néztek bele a Ferencváros – DVTK (SHR 9,1%) és a Videoton – Budapest Honvéd meccs valamelyikébe, ami a teljes lakosság 10,5 százaléka, egy néző átlagosan 58 percig maradt a csatorna előtt.