A napokban bejelentik a botrány miatt eltüntetett sorozat folytatását

Roseanne
Vágólapra másolva!
Nem hagyják veszni teljesen a Roseanne-t.
Vágólapra másolva!

Még a héten bejelentik, milyen formában folytatódik a Roseanne, írta a TMZ. A háttérben bőszen zajlanak a tárgyalások, megy a finomhangolás, mivel az ABC sem szeretné elveszíteni a remek nézettséget hozó szériát teljesen. Nyilvánvaló, hogy valamiféle spin-off lesz belőle, méghozzá a rasszista Twitter-bejegyzést kiposztoló, majd az eltüntető Roseanne Barr (és karaktere, Roseanne Conner) nélkül.

Roseanne

A TMZ korábban arról írt, hogy Darlene, a Conner család egyik karaktere lesz majd a spin-off főszereplője, akit Sara Gilbert alakít. Mellette John Goodman és szinte az egész stáb a folytatás mellett van, csak az a kérdés, ki tudják-e fizetni Barrt, és ő megválik-e a jogoktól. A helyzet azért kellemetlen, mert a főszereplő-producer egy vállalhatatlan „vicce" miatt került veszélybe száz ember (színészek, stábtagok) munkája, egyben az egyik legnézettebb komédiasorozat jövője.

30 éve indult

A Roseanne 1988-ban indult, 1997-ig volt képernyőn új részekkel, majd hosszú szünet után 2017-ben visszatért. Készítője és sztárja, Roseanne Barr azonban egy igencsak félresikerült, rasszista Twitter-bejegyzése annyira nem tetszett az ABC-nek, hogy elkaszálta a csatorna a sorozatot 2018 májusának végén.

Barr a bejegyzést törölte, majd magyarázkodott, de semmi nem segített. A Variety szerint az ABC szórakoztató műsorokért felelős elnöke, Channing Dungey gyűlöletesnek, visszataszítónak találta a szerencsétlen tréfálkozást, így felmondta a szerződést. 231 rész, tíz évad készült 30 év alatt a komédiasorozatból.