Mit nézzek, ha a hideg ráz a focitól?

Egynyári kaland
Vágólapra másolva!
Készüljön fel arra, hogy egy hónapon át nagyrészt futballról szól minden, kikerülni a vébét legfeljebb egy búvárharangban tudná, a tenger mélyén. Ismerőseivel hetekig nem tud majd elmenni moziba, zavartan hümmögnek a telefonban, vagy épp fel sem veszik, hiszen este spanyol-portugál vagy Németország-Mexikó van, a legtöbb tévécsatorna nyári nyugalomba vonult, csak ismételget. Van időnk viszont bepótolni kihagyott szériákat, úgyhogy cikksorozatunkban olyan alkotásokat ajánlunk, amelyeket érdemes nézni – pláne, ha hidegen hagyja Messi, Ronaldo és Szalah.
Vágólapra másolva!

Egynyári kaland

Miért ajánljuk?

Mert már az első évad is élvezhető volt, kellett is, hiszen a magyar ifjúsági tévésorozatok úgy húsz évet átaludtak, nem nagyon gyártottak ilyesmit a közmédiában sem a kertévéknél. A második évad még jobban sikerült, a harmadik pedig egészen új alapra helyezte a sztorit, hiszen nem a Balatonnál játszódik lágyan ringó nádas és rozsdás vizibiciklik mellett, nem olyan hekk- és lángosillatú, napolajos darab, hiszen Budapesten forgott főképp. A figurák hihetőek, az alakítások rendben vannak, a nyelvezet mai, nem próbál nagyon trendi, kamaszos lenni.

Forrás: Facebook / Egynyári kaland

Kik miatt nézzük?

Nagy kedvencünk a sorozatban Walters Lili, aki remek a szerepben: kissé szerencsétlen, de nagyszájú, éles eszű, cinikus és gunyoros, hibátlan a játéka. Schmidt Sára karaktere aranyos, érzéki, kellemes jelenség, egy másik pólus a sorozaton belül. Pipi Emőke figurája – Enikő – is abszolút hihető, létező típus, de a fiúk is természetesen játszanak benne, nincs erőlködés, túlzott drámázás vagy bárgyú, szánalmas poén a sorozatban. Rubóckzi Márkó pedig szerencsés fickó, hiszen karaktere három rész alatt három nővel feküdt le.

Forrás: Facebook Egynyári kaland

Hogy áll most a sorozat?

A harmadik évad harmadik része ment le. Ha nagyon elszánt, a mediaklikk.hu-n pótolhatja az előző évadokat is, de a másodiknak és a harmadiknak feltétlenül érdemes esélyt adni. Különben mindegyik önmagában is megáll, azaz percek alatt képbe kerül, ha az előzmények nélkül a 2018-as évadot kezdi nézni.

Forrás: Facebook / Egynyári kaland

Jó, jó, de miről szól?

Dióhéjban: a korábban a Balatonon hotelben szobalányként, lángossütőben, éttermi pincérként próbálkozó fiatalok egy része a fővárosban igyekszik nyáron munkát találni (a második évadból négy állandó szereplő maradt).

Forrás: Facebook / Egynyári kaland

Az álláskeresés, a beilleszkedés egy új világba, új közegbe mókás helyzeteket teremt, a sorozat kifejezetten igényes, vicces, és a vágóképekért pedig külön dicséret jár. Akad pár kiszámítható fordulat, de ez legyen a legnagyobb bajunk: az életben is sokszor látunk előre jönni pár eseményt.