Megint újít valamit a Facebook

Emilia Clarke a Trónok harcában
Vágólapra másolva!
Unja, hogy minden héten előre kiderül valami a kedvenc sorozatából? A Facebook fejlesztői már dolgoznak a megoldáson.
Vágólapra másolva!

Sok sorozatrajongó életét keserítik meg a spoilerek, amikor egy adott epizódról idő előtt kiszivárognak információk, vagy csak az embernek nem volt ideje megnézni a legújabb részt, de az ismerősök már azt tárgyalják ki a Facebookon.

A közösségi oldal a felhasználók kis részénél már teszteli azt a funkciót, amely megoldást kínál erre az égető problémára, hamarosan jöhet a Keyword Snooze.

Szeretné, ha nem lőnék le a Trónok harca végét? Forrás: HBO

Az alkalmazás lényege, hogy beírhatunk olyan kulcsszavakat, amelyekkel kapcsolatos híreket nem szeretnénk kapni, az ezeket a szavakat tartalmazó posztok, cikkek ez után nem is jelennek meg a hírfolyamunkban.

Ha például szeretné elkerülni, hogy előre értesüljön a Trónok harca végéről, elég a "Game of Thrones", illetve "Trónok harca" kulcsszavakat beírni, és a rendszer automatikusan ki fogja szűrni a sorozatra vonatkozó bejegyzéseket.

Természetesen másra is lehet szűrni, ha például unja már, hogy nyáron mindenki esküvőkről posztol, nyugodtan beírhatja a "wedding" szócskát, és máris békén hagyják az ifjú házasok.

A kulcsszó letiltása alap esetben 30 napig él, de utána még mindig meg lehet hosszabbítani.