A Las Vegas-i rendőrség egy dokumentumfilm miatt újra előszedte Tupac Shakur meggyilkolásának ügyét.

Egy, a hip-hop aranykorát bemutató dokumentumsorozatban, a Death Row Chronicles-ben a rendőrök is felfigyeltek egy interjúra, a Keffe D néven ismert Duane Keith Davis ugyanis eddig nem ismert részletekkel állt elő Tupac Shakur meggyilkolásáról.

A férfi azt mondta, a Southside Crips nevű utcai banda tagjaként ott ült az első ülésen abban a kocsiban, amelynek a hátsó üléséről tüzet nyitottak Tupacra, neveket azonban nem volt hajlandó mondani, kötötte a betyárbecsület – annyit árult csak el, hogy a kocsiból egyedül azonosított Orlando Anderson mellett ketten ültek még hátul.

Tupac ShakurForrás: AFP/Collection Cinema/Photo12

Andersont 1998-ban szintén lelőtték egy utcai harcban, és valószínű, hogy már a másik két ember is halott, Davis ugyanis azt mondta, hogy ő az egyetlen, aki még tudja az igazságot Tupac haláláról – azért csak most szólalt meg, több mint húsz évvel a történtek után, mert kiderült, hogy rákja van.

A Las Vegas-i rendőrség most közölte, hogy a februárban leadott interjú után újra elővette az ügyet, letartóztatás viszont nem történt, hivatalosan továbbra is megoldatlannak tartják Tupac meggyilkolását.