Papírok nélkül szökött át a határon Pumped Gabo

Így fohászkodik a szűzanyához Pumped Gabo
Vágólapra másolva!
Pumped Gabo a barátaival indult nyaralni Horvátországba, de a határon rájött, hogy minden papírját otthon hagyta, így inkább átszökött.
Vágólapra másolva!

Az Európai Unió tagállamain belül nem kötelező az útlevél, ám valamilyen dokumentummal igazolnia kell magát annak, aki országot vált. Mivel Pumped Gabo a határnál jött rá, hogy nincs nála semmilyen igazolvány, úgy döntött, hogy inkább átszökik.

Forrás: Facebook/Pumped Gabó

„Kicsit korán indultunk, így néhány dolgot elfelejtettem bepakolni, többek között az irataim is otthon maradtak. Kiakadtam, de a többieket nyilván nem akartam azzal szívatni, hogy forduljunk vissza, ezért arra gondoltam, alternatív módszerrel lépem át a határt. Míg a többiek ücsörögtek a kocsisorban, kiszálltam, majd úgy tettem, mintha pisilni indulnék.

Aztán már csak a fák között kellett átkommandóznom, de ez nem jelentett különösebb problémát. Átgyalogoltam egy mezőn, amit a többiek röhögve örökítettek meg, majd bepattantam az autóba, és mentünk tovább, mintha mi sem történt volna” – mesélte a Blikknek.

A lapnak egy jogi szakértő elmondta, hogy szerencséje volt, mert ha a zöldhatáron megállítják, kellemetlen közigazgatási eljárás alá vonhatták volna.