Tévés vetélkedőben bukott le a sorozatgyilkos

Robert Durst
Vágólapra másolva!
Mostanában divatosak a megtörtént bűneseteket feldolgozó sorozatok, dokumentumfilmek, néha pedig az is előfordul, hogy a filmesek jobban – vagy legalábbis más szemszöget is vizsgálva – ássák bele magukat egy ügybe, mint a rendőrök. Nemegyszer új bizonyíték is előkerült már a forgatás során, de tudunk olyan esetről is, amikor egy sorozatgyilkos egy tévés vetélkedőben bukott le. Íme, pár érdekes sztori a média hatásáról az igazságszolgáltatásban!
Vágólapra másolva!

Nemrég új nyomra bukkantak Tupac halálával kapcsolatban

Egy, a hip-hop aranykorát bemutató dokumentumsorozatban, a Death Row Chronicles-ben a rendőrök is felfigyeltek egy interjúra, a Keffe D néven ismert Duane Keith Davis ugyanis eddig nem ismert részletekkel állt elő Tupac Shakur meggyilkolásáról.

Tupac Shakur Forrás: AFP/Collection Cinema/Photo12

A férfi azt mondta, a Southside Crips nevű utcai banda tagjaként ott ült az első ülésen abban a kocsiban, amelynek a hátsó üléséről tüzet nyitottak Tupacra, neveket azonban nem volt hajlandó mondani, kötötte a betyárbecsület – annyit árult csak el, hogy a kocsiból már korábban beazonosított Orlando Anderson mellett ketten ültek még hátul.

Andersont 1998-ban szintén lelőtték egy utcai harcban, és valószínű, hogy már a másik két ember is halott, Davis ugyanis azt mondta, hogy ő az egyetlen, aki még tudja az igazságot Tupac haláláról – azért csak most szólalt meg, több mint húsz évvel a történtek után, mert kiderült, hogy rákja van.

A Las Vegas-i rendőrség idén júliusban közölte, hogy a februárban leadott interjú után újra elővette az ügyet, letartóztatás viszont nem történt, hivatalosan továbbra is megoldatlannak tartják Tupac meggyilkolását.

Lapozzon, van még pár sztori!