Átadták a magyar szinkronszakma díjait

Zsigmond Tamara
Vágólapra másolva!
Második alkalommal gyűltek össze szeptember elsején a magyar szinkronban dolgozók és a művészek, hogy közösen köszöntsék a Szinkronikum Díjátadó Gála jelöltjeit és győzteseit.
Vágólapra másolva!

A Szinkronikum Egyesület szervezésében egész napos program várta a nézőket és az érdeklődőket, amely zárása volt az idei Gála. Utoljára lehetett megtekinteni Németh Kriszta szinkron portréiból készült kiállítást, amely egy hétig a Pannónia Stúdióban volt látható. A Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Központban megtartott műsort Seszták Szabolcs színművész és Banner Géza a Duna Televízió szerkesztő, műsorvezetője vezette.

Forrás: Szinkronikum Egyesület

A Legjobb Film vagy Sorozatszinkron-díjért a Coco, az Agymenők és Westworld versengett, előbbi nyert. A dramaturgok közül Liszkay Szilvia, Petőcz István és Tóth Tamás kapta meg a kollégáktól a legtöbb voksot. A műsorvezetők végül Liszkay Szilviát szólították a színpadra.

A Szidosz Szinkron Alapszervezet Életműdíját 2015-óta adják át, és az illusztris névsor idén két kiváló művésszel bővült. Mihályi Győző SZIDOSZ elnök először Szersén Gyulát, majd Konrád Antalt hívta a színpadra. Életműdíjat kapott rajtuk kívül Somló Andrea és Mauchner József szinkronrendező is. Mind a ketten 55 éve dolgoznak aktívan a magyar szinkronban. A Legjobb gyártásvezető Újréti Zsuzsa, a legjobb hangmérnök Bederna László lett.

Zsigmond Tamara Forrás: Szinkronikum Egyesület

A közönség által megszavazott legjobb színésznőt és színészt köszöntötték a következőkben. Zsigmond Tamara, Kiss Virág, Bogdányi Titanilla, illetve László Zsolt, Stohl András és Kőszegi Ákos neve hangzott el a felsorolásban. Először Zsigmond Tamara, majd László Zsolt léphetett a színpadra. A szakma is szavazott, ott Andresz Katinak és Dolmány Attilának adták át a díjat.

A gáláról készült élő közvetítés videója itt található.