Rékasi Károly: Nyomorék vagyok, de ő meg lelkében nyomorult

Rékasi Károly
Vágólapra másolva!
Megkönnyebbült a bírósági döntés után, noha a vétkes máig nem nézett a szemébe.
Vágólapra másolva!

Mint korábban írtuk, a bíróság első fokon kimondta, hogy az autót vezető férfi bűnös maradandó fogyatékosságot előidéző közúti baleset okozása miatt, azaz nem a motoros Rékasi Károly színművész hibázott a karambolnál. Rékasi az eset után keserves hónapokat, éveket élt meg, a lába már soha nem lesz a régi, sokáig rá sem tudott állni, még amputációról is írtak a lapok.

„Nagyon sajnálom ezt az autós embert, mert aki ilyen lélekkel él, mint ő, az egy nyomorult lélek. Én csak nyomorék vagyok, de ő a lelkében nyomorult. Az én lábamat helyre lehet hozni egy protézissel, de a tőlem elvett időt nem. Azt senki nem adja vissza. Én ennyivel lettem kevesebb, viszont az ő lelke így marad, mert lélekprotézis nincs" – mondta a színész a Blikknek.

Fellebbeztek, nincs vége

„A baleset előtt nagyon jó életem volt, k.rva jó életem, aminek egy pillanat alatt lett vége. Az első dolgom lesz, ha kimegyek innen, hogy felhívjam a kedvesemet, Gerdát. Végre szabadabb a lelkem, és bár tudom, hogy mi vár még ránk másodfokon, már megkönnyebbültem" – folytatta.

A másik férfit első fokon a bíróság 6 hónap fogházbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását egy év hat hónapra felfüggesztette. A bűnügyi költséget is meg kell térítenie, ami 1 millió 50 ezer forint. Az ítélet nem jogerős, az autós felmentésért fellebbezett.