A nyugdíjas szakember Galambos Lajos alkalmi kisegítője volt, 20 éve ismerték egymást, nagyon megviselte, hogy bűnsegédlettel vádolták.

„Mélyen megrázott a halála, és természetesen elmentem a temetésére. Gabi bácsi az egész családom számára olyan volt, mintha a rokonságunkhoz tartozott volna. Szegénynek az élettől is elment a kedve, miután a szégyenpadra került, és ez igencsak közrejátszott abban, hogy elvitte őt a betegség” – mondta a Blikknek a Lagzi Lajcsi néven ismert muzsikus.

Galambos LajosFotó: Szabó Gábor - Origo

„Nehezebb dolgunk lesz, de erről nem szívesen beszélek, mert lelkileg még nem tudom hova tenni ezt a gyászos helyzetet. Ha az egészsége engedte volna, Gabi bácsi kiállt volna mellettem, többek között ő is tudta volna igazolni az ártatlanságomat és mások ártatlanságát is az ügyben, de még most is azt hallom, ahogy panaszosan azt mondta: »Lajoskám, hogy kerültem én ide?« Ő ennek a pernek az első halálos áldozata!” – tette hozzá Galambos Lajos. A zenész büntetőügyéről sokat írtunk, a cikk alatt olvashat részleteket.