Első útjuk egy temetőbe vezetett, majd Scully vetkőzött

Nézzen szexi képeket Scully ügynökről! Klikk a fotóra!
Vágólapra másolva!
25 éve (és pár napja) startolt az X-akták, megnéztük az első részt: mai szemmel cseppet sem félelmetes, viszont bájos, és egészen szórakoztató a pilot.
Vágólapra másolva!

Nem nagyon szereti visszanézni az ember régi kedvenceit, mert akad ugyan pár alkotás, amely nem okoz csalódást (mondjuk a Bujtor-filmek, a Tenkes kapitánya, a Bud Spencer-filmek, esetleg a Keménykalap és krumpliorr), de a többség a mai tempóhoz szokva megdöbbentően lassú, itt-ott gagyi, a trükkökről már nem is szólva. 2018-ra már sok mindent láttunk sci-fiben és thrillerben egyaránt, így egy Dark vagy pár évad AHS után már nem ijedünk meg, ha Mulder egy sötét erdőben szalad, miközben egy nő sikoltozik (ráadásul úgy, mintha csak egy döglött békára lépett volna).

Scully 25 évvel ezelőtt

Egyszóval volt egy kis félelem abban, hogy 25 év távlatából az első X-akták epizód béna, esetlen lesz, de nem csalódtunk benne: mai szemmel, olyan sorozatok után, mint a The Strain, az Odaát, a Terror, a Castle Rock vagy főleg a német Dark, már nem tűnik félelmetesnek, a feszültség sem az igazi, de a fiatal, szinte nyikhaj Mulder és Scully jó benne, pár perc alatt kiderül, hogy van kémia a két színész között, és ez viszi majd előre a szériát.

Egy a gyerekképű fickó Mulder Forrás: FOX

Felbukkannak a kilencvenes évek zakói, a böhömnagy méretű, de mégis kis képernyővel bíró monitorok, régi fajta, vonalas telefonok, az FBI-osok pedig vígan cigarettáznak az irodákban: más kor volt. Előkerül a diavetítő, a walkman: hány mai kiskamasz tudná egyből, melyik mire szolgált?

Forrás: FOX

Oregonban valami nem stimmel

Egy rejtélyes, természetfeletti jelenséggel kezdünk, egy lány meghal, majd Scully tűnik fel, amint megérkezik az FBI központjába. Kikérdezik, és kiderül, hallott már Mulderről, de nem tűnik túl boldognak, hogy közvetlen munkatársává teszik. Itt jön a képbe az eldugott kis lomtárban ügyködő FBI-ügynök, de mivel már láttuk Duchovnyt a Kaliforgiában, éveken át, hedonista kéjencként, alkoholista nőfalóként, most meghökkentően fiatal, elszoktunk ettől az arctól.

Forrás: FOX

A párt első munkája Oregonba szólítja, ott aztán jönnek a parajelenségek: a repülő kis híján lezuhan, a rádió később megbolondul a kocsiban, az iránytű csak pörög, ahelyett, hogy mutatná, merre van észak. Kellemes kis kiruccanásnak nem mondható az első kaland, mivel tinédzserek halnak meg benne, ráadásul Mulder és Scully első randija gyakorlatilag egy sírfeltárás. A temetőbe még ugyanebben a részben visszatérnek, persze éjjel és esőben, mert úgy hatásosabb.

Egy kor meghatározó szériája volt az X-akták, érdemes visszanézni a régi részeket, ha valaki ráér - nem véletlenül lett kultsorozat.

Nemrégiben feltámadt két rövidebb évadra, de úgy néz ki, hogy a jelentős gázsi ellenére sem vállalja Gillian Anderson a folytatást, de persze az is lehet, hogy csak győzködni kell még egy darabig. Amíg nem jönnek új epizódok, addig nézegesse az első rész erotikus jeleneteit itt!