Magyar sztárok, akik a kilátástalan szegénységből törtek ki

Liptai Claudia, Oláh Gergő, Caramel, Tóth Vera
Vágólapra másolva!
Bár ma már népszerűek, és nem küzdenek anyagi gondokkal, vannak olyan magyar hírességek, akik sokat nélkülöztek gyerekként, rossz körülmények közt éltek. Liptai Claudia egy dohos pincében nőtt fel, Tóth Vera és Gabi olykor csak vajas kenyeret tudtak enni, Caramelnek pedig sokszor étel sem jutott. Nézze meg, mely magyar sztárok törtek ki a kilátástalan szegénységből!
Vágólapra másolva!

Liptai Claudia

A műsorvezető a Hal a tortán egyik adásában mesélt arról, hogy egy pincében nőtt fel, fürdőszobájuk sem volt. Édesapjának alkoholproblémái voltak, ez is nehezítette a gyerekkorát.

Forrás: Instagram / Liptai Claudia

„A szenespince mellett egy cselédlakásban laktunk, aminek egy szénkályhája volt az előszobában, és az fűtötte be az egész lakást. Nem volt fürdőszoba, egy kék műanyag lavórban kellett minden este a kályha mellett pancsizni. Anyu mindenféle poszterrel telerakta a falakat, hogy ne látszódjanak a penészfoltok, mert hiába meszeltek, pince lévén mindig nyirkosság volt, és dohszag. Emlékszem, fölöttünk egy száztíz négyzetméteres lakásban egy jómódú család élt, akik csak a biciklijükért jöttek le tavasszal. Így visszatekintve ez némileg úgy hangzik, mintha a Twist Olivért olvasnám” – mondta korábban.

Caramel

Az egykori Megasztár-győztes sem titkolja, hogy nem volt könnyű az élete, életrajzi könyvében sokat mesél arról, hogy éltek családjával, és mivel foglalkozott, mielőtt befutott énekesként. Az első biciklijét nem is kapta, hanem maga készítette. A cigánytelepen, mélyszegénységben ugyanis nem volt más lehetősége, ha biciklire vágyott.

„Olyan alapvető dolgok is hiányoztak az ott élők életéből, mint például a mindennapi étel! A hús kifejezetten luxuscikknek számít arrafelé. Voltak idők, amikor kifejezetten kukázásból éltünk. Ami értékesíthető volt, azt eladtuk” - mesélte korábban.

Fotó: Polyák Attila - Origo

„Gyerekkoromban nem volt fürdőszobánk. Minden nap lavórból fürödtünk. Nagy dolog, ha egyik szerettem azzal hív fel, hogy bajban van, és én gond nélkül tudok pénzt utalni. Ha anyukámnak elromlik a hűtőszekrénye vagy a mosógépe, vehetek neki egyet. Annak idején egy egész évig dolgozott ezekért” – mondta a múltjáról.

Lapozzon, nézze meg a többi magyar hírességet is!