58 ország után idén ősszel Magyarországra is megérkezett a világ legsikeresebb televíziós főzőshow-ja, Kondákor Zsófi színésznő nyert a TV2 műsorában. 

A MasterChef VIP adásaiban 27 mindenre elszánt hazai sztár, celeb mérkőzött: Árpa Attila, Bay Éva, Busa Pista, Csomor Csilla, Demcsák Zsuzsa, Gesztesi Károly, Hamvai PG, Janicsák Veca, Kertész Ricsi, Kocsis Tibor, Kondákor Zsófia, Kulcsár Edina, Mádai Vivien, Madár Vera, Molnár Tomi, Nagy Katalin, Noszály Sándor, Nyári Károly, Pál Dénes, Pásztor Anna, Pindroch Csaba, Rábaközi Andrea, Sebők Vili, Szabó Dóri, Till Attila, Villányi Andi és Zsidró Tamás igyekezett bizonyítani, hogy a konyhaművészet területén is kiemelkedőt tud alkotni.

A TV2 legújabb produkciójának műsorvezetője Ördög Nóra volt. A versenyzők mozdulatait két vérbeli profi figyelte: a MasterChef VIP séfjei a hazai gasztronómiai élet meghatározó alakjai. Nyíri Szása a legendás Arany Kaviár étterem tulajdonosa és executive séfje, aki évtizedek óta a magyar gasztronómiai elit tagja. A feltörekvő generációt képviseli Mizsei János, a Mák séfje, aki mindössze 24 éves volt, amikor elnyerte a magyar gasztronómia Oscarjának tartott Dining Guide, Az év fiatal séftehetsége címét.

El sem hitte

Az október 5-i adásban pedig kiderült, 30 adás után, ki nyerte a többhetes versengést. „Végig precízek voltatok, bár voltak hullámvölgyek. A jó séf ismérve a stílus, ti pedig végig fejlődtetek, és mindig megtaláltátok a harmóniát" – összegeztek a séfek.

A két finalista

Janicsák Veca lett végül a második, a fődíjat Kondákor Zsófi színésznő kapta. „El sem hiszem, hogy ezt a versenyt megnyertem, egy pár napig emésztgetem! Amikor idejöttem, nem gondoltam volna... Túrógombóccal kezdtem, és azzal is fejeztem be... Ez a pár hét kihatással lesz az egész életemre, az ízlésvilágomra" – lelkendezett a győztes.