Jackass

Az MTV mai napig nagy sikernek örvendő őrült show-jában, Johnny Knoxville és csapata számos csonttörő mutatványt adott elő sajátos stílusban. Ezek adták a Jackass savát, borsát, de a srácok gyakran bújtak álruhába és vegyültek el a hétköznapi emberek közt, hogy aztán valami egészen bizarr szituációba keverjék magukat. A cél egyértelműen a polgárpukkasztás, a maga klasszikus verziójában, ez pedig rendre működött is.

Egy ruhaboltban rögtönzött boxmeccs, egy motoros banda inzultálása öregemberként, robogó elvitele a szalonból, ami totális káoszba fullad, és még sorolhatnánk napestig Knoxville-ék húzásait. A sorozat megélt három évadot, valamint három mozifilm is készült belőle. Jó üzlet hülyének lenni.

---------------------------

Black Jesus

Az Adult Swim csatorna első élőszereplős szériája nem is nyúlhatott volna mélyebben bele... Ahogy a cím is mutatja, Jézus visszatért világunkba, és nem mellesleg afroamerikai. A helyszín a gettójáról híres Compton, Isten fia pedig káromkodik, füvezik.

Ha ezt egy épkézláb koncepcióba ültették volna, még egy egész vicces vallási fricska is kisülhetett volna belőle. A Kertvárosi gettó alkotói bizonyítottak már korábban, de a Black Jesus egyszerűen nem volt működőképes. 2015-ben, két évad után abbamaradtak a munkálatok, azonban úgy tűnik, hogy még idén, esetleg jövőre befuthat a harmadik szezon. Kérdés, hogy szükségünk van-e rá.

Lapozzon, nincs vége!