Heil Honey I'm Home

Egy 1990-es szitkom, ami mindössze egyetlen epizódot élt meg, utána rögtön elkaszálták. A felállás egy klasszikus szituációs komédia, annyi különbséggel, hogy a főszereplő Adolf Hitler és Eva Braun. Kettejük kapcsolatát mutatja be a sorozat a háború előtt, 1938-ban. Ha ez nem lenne elég arcpirító, kapunk néhány zsidó szomszédot, rengeteg karlendítést és egyéb kényes szituációkat.

Merész húzás volt belevágni egy efféle projektbe, nem is jött be. Érthető okokból egyik tábornak sem nyerte el a tetszését egy Hitlerrel viccelő, őt nevetség tárgyává tevő széria. Ha másért nem is, de a koncepciója miatt bevonult a történelembe a Heil Honey I'm Home.

-------------------------

Generation KKK

Ha már a hamar elkaszált sorozatokról beszélünk, akkor meg kell említeni a 2016-os Generation KKK-t, amiből készült egy nyers változat, de sosem engedték a képernyőkre. A reality célja az volt, hogy betekintést engedjen a hírhedt gyűlöletcsoport, a Klu Klux Klán mindennapjaiba. Amint bejelentették, hogy készül, rögtön követelték a leállítását, mondván népszerűsíti a rasszizmust és a klán eszméit. Az alkotók hiába szabadkoztak, hogy ennek pont az ellenkezője lenne a cél, nem volt mit tenni a nagy nyomással szemben.

Később kiderült, hogy a csoport néhány tagjának külön fizetett a csatorna, hogy gyújtogasson, és rasszista szövegeket mondjon. Ennek fényében nem kell csodálkozni azon, hogy egy epizódot sem engedélyeztek belőle.

Péter Zsombor