A Korhatáros szerelemben megformált karaktere egy erős, de igencsak nyers nő, Dobó Kata nem lenne olyan, mint ő.

Dobó Kata egy határozott, gátlástalan, nyers nőt alakít a Korhatáros szerelem című sorozatban: „Nagyon szeretem Júliát. Egy színésznőnek mindig öröm, ha ellentétes szerepet formálhat meg. Nyilván van valami belőlem benne, de nem szeretnék olyan lenni, mint ő. A társadalmi konvenciók kevéssé érdeklik, nem szűri meg a gondolatait, amiket kimond. Nagyon kevés emberrel tudunk őszinték lenni, ő viszont bármilyen szituációban elmondja, amit gondol, és nem hiszi, hogy ez bárkit bántana” – mesélte a szerepről.

Forrás: TV2

Hogy benne marad-e a szerepben a forgatás után egy darabig? „Nem tapasztalom, de nyilván igen. Játszottam a Halálkeringőben, az egy intenzív és nehéz szerep volt. Hetekig benne voltam, azt mondták akkor a rokonok. Ha 14-16 órákat karakterben vagy, akkor abból nehéz kijönni, de ha a színházban vége a darabnak, akkor megint Kata vagyok, és megyek haza a gyerekemhez.”

A FEM3 Caféban azt is elmondta, hogy szörnyen kritikus önmagával szemben. „Már közben is érzem... persze más, ha filmet forgatunk, és más a színház, ahol a visszajelzés egyből éri az előadót.”

Dobó Kata első rendezése, a Kölcsönlakás február 14-től látható a mozikban.