Egy koraszülött kisbabánál nem csupán a nagyon alacsony súly, hanem a szervi fejletlenség, az esetleges oxigénhiány is problémát okozhat - Magyarországon minden 10. újszülött korábban érkezik a vártnál, nem kis riadalmat okozva a családban. A sztároknál sem ritka, hogy a vártnál jóval előbb érkeznek a kicsik, Szandi kislánya 1640 grammal született, Erdei Zsolt harmadik gyereke egykilós sem volt, de jóval előbb szült Kollányi Zsuzsi és Kondákor Zsófia is.

Szandi

Szandi idén tavasszal két fotóval köszöntötte a lányát tizennyolcadik születésnapja alkalmából, és azt is elárulta, hogy Blanka koraszülöttként jött a világra. Kiderült, hogy első gyereke egy hónappal korábban, 1640 grammal született, és szerencsére teljesen egészséges volt.

"Sosem fogom elfelejteni, amikor először a kezemben tarthattam ezt kis törékeny testecskét. Az idő hihetetlen gyorsasággal elröpült, és ez a drága pici lány ma pontosan hajnali 4 óra 5 perckor nagykorú lett!" - írta a képhez.

Erdei Zsolt

A világbajnok ökölvívó három gyerek édesapja, a két legkisebb a vártnál korábban jött világra: Gréta 2014 májusában született, 12 héttel a kiírt időpont előtt 900 grammal, Vilmos pedig 2017-ben. A kisfiú több mint fél kilóval nagyobb súllyal jött a világra, mint a nővére, de születése után lélegeztetőgépre került, és a szülők ismét nehéz hetek elé néztek.

"Alakulgat a picike, de még az orvosok sem tudják, hogy mikor jöhet haza. Minden rajta áll! 40 dekát hízott a születése óta, szépen gyarapszik. Réka szoptatja, de cumisüvegből is tud inni a kisfiam, viszont a táplálék nagy részét még szondán keresztül kapja" - mesélte fiáról 2017 nyarán.

Forrás: Erdei Zsolt

A sportoló korábban úgy fogalmazott, hogy amikor idő előtt megszületett a kislánya, azonnal tátongó ürességet érzett a testében és a lelkében. Kicsit meg is ijedt, mert a baba olyan apró volt, hogy az egész karja akkora volt, mint az ő mutatóujja. Mára mindkettő kicsi behozta a lemaradást, és egészségesek, jól vannak.

Lapozzon, a cikk folytatódik! Nézze meg a többi sztárt is!