Tovább hergeli a rajongókat a Trónok harca írója

trónok harca
Vágólapra másolva!
George R. R. Martin nagy mókamester, csak már nem nevetünk vele.
Vágólapra másolva!

Már majdnem befejezte újabb könyvét – csak épp nem azt, amelyet sokan szeretnének. A Winds of Winter az, amelyre mindenki vár, helyette a Fire and Blood első része jön, a Targaryen-dinasztia történetét veti papírra, illetve monitorra.

Forrás: HBO

Sokan nem tudják, de a Trónok harca nem a regényciklus neve, csak az első köteté. Az 1996-ban jelent meg, A Tűz és Jég Dala részeként, majd 1998-ban és 2000-ben is követte egy jó ezeroldalas folytatás, tehát szép tempóban, kétévente írt bő ezer oldalt. Eztán lassult a mester, a Varjak lakomája csak 2005-ben jött, majd 2011-ben érkezett a Sárkányok tánca. Azóta az HBO-s sorozat bombasiker lett, az író bőven dollármilliomos, sikeres ember, a korábbi könyveket újra és újra ki kellett adni.

Trónok harca Forrás: HBO

Hét év viszont nem volt neki elég, hogy befejezze a Winds of Wintert, helyette minden mást csinál – amihez persze minden joga megvan, csak épp ez sokakat idegesít. Sokan aggódnak, hogy meghal, mielőtt befejezhetné a sztorit, de nem olyan öreg, csak 70 éves, és nem tűnik nagyon betegesnek.