Harcban az Americans, a Better Call Saul, a Szolgálólány

Better Call Saul, Jonathan Banks, Bob Odenkirk
Vágólapra másolva!
Megvannak a Writers Guild Awards jelöltjei.
Vágólapra másolva!

Megvannak az írók kedvencei, a 2018-as Writers Guild Awards jelöltjei. A drámai sorozatok közt egymással verseng A szolgálólány meséje (amelynek idei évadja már nem volt olyan ütős, mint az első), a Better Call Saul (amely egyre sötétebb, és egyre jobban emlékeztet a zseniális Breaking Badre), a Foglalkozásuk: amerikai (amely már véget ért, de minden idők egyik legjobb kémsorozata lett), a rengeteg pénzből készülő, igen látványos The Crown, illetve a Succession.

Better Call Saul – Jonathan Banks és Bob Odenkirk Forrás: AMC

A komédiasorozatok közt főleg olyan jelöltek vannak, amelyek itthon a nagyközönség számára ismeretlenek, de azért sokan beszerzik ezeket legális vagy illegális forrásból. Ott jelölt a GLOW, az Atlanta, a Barry, a The Marvelous Mrs. Maisel és a The Good Place.

Más kategóriákban olyan nagy nevek versengenek, mint a The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story vagy a Stephen King életművére épülő Castle Rock.

Az írók cégének 13 ezer tagja szépen leszavaz, majd a nyerteseket 2019 februárjában jelentik be, pompás ceremónia mellett. Az összes jelöltet itt találja.