Ezek voltak 2018 legjobb alakításai a tévében

2018.12.29. 19:06

Darren Criss (The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story)

Forrás: FX

Ha már az előző oldalon beharangoztuk, folytassuk vele! A Glee-ből, vagyis egy zenés tinisorozatból ismertük, ehhez képest Ryan Murphy újabb projektjében, a valódi bűnügyeket bemutató American Crime Story-ban már egy szociopata sorozatgyilkost alakít, aki Gianni Versacét is megöli. A jóképű színész ráadásul számos női rajongót is szerezhetett a hátsója megmutatásával, a TV Guide szerint a feneke külön Emmy-díjat érdemelne.

Patricia Arquette (Szökés Dannemorából)

Forrás: Showtime

A legtöbb kritika szerint Arquette élete legjobb alakítását nyújtja a Ben Stiller által megálmodott minisorozatban, amely egy valós esetet, egy hihetetlen börtönszökést dolgoz fel. A fokozott biztonságáról híres intézményből 2015-ben szökött meg két férfi: mint később kiderült, a börtön egyik női dolgozója segített nekik, akivel mindketten szexuális kapcsolatban álltak – őt játssza a sminkesek által némileg megváltoztatott Arquette, a két pasi szerepében Benicio Del Toro és Paul Dano látható.

Anthony Carrigan (Barry)

Forrás: HBO

A színész már külsőre is elég feltűnő, hisz egy autoimmun betegség miatt nemcsak a haját veszítette el gyerekkorában, de szemöldöke és szempillája sincs. Ez persze eleve egy bizonyos szerepkörre predesztinálja, nem véletlenül osztották rá a szupergonosz Victor Zsasz szerepét a Gotham-ben – a vígjátéki elemekkel is bőven dolgozó Barry-ben azonban egy kedélyes csecsen gengsztert alakít, aki folyton haverkodik majdani áldozataival, sőt még a rivális bandákkal is.

Yvonne Strahovski (A szolgálólány meséje)

Forrás: Hulu

A sötét sorozat első évadjában egy kegyetlen, a célja elérése érdekében mindenre képes nőként ismertük meg Strahovski karakterét, Serena Waterfordot, a történet előrehaladtával azonban a figura egyre mélyült, újabb színeket kapott – amit a színésznő igen érzékenyen jelenített meg, képes volt a maga komplexitásában ábrázolni az időközben (pót)anyává vált nőt.

Richard Madden (Bodyguard)

Forrás: BBC

Az év egyik meglepetéssikere volt a brit Bodyguard, a BBC-nek ugyanis 2008 óta nem volt olyan magas nézettsége, mint a hatrészes szériával. A népszerűséghez nagyban hozzájárulhatott Madden játéka, aki azt is képes volt elérni, hogy már ne csak a Trónok harca Robb Starkja jusson eszünkbe az arcáról. Egy poszttraumás stressztől szenvedő testőrt játszik egyébként, akinek pont egy olyan magas rangú politikust kell védenie, akire magánemberként biztosan nem szavazna.

A magyar sorozatokban remekelő hazai színészekért lapozzon!