Az alkotógárda emellett több, mindenkit érintő problémát feltár, a tőlük megszokott módon. A túlzott telefonhasználat viszontagságaira egy „Buddha doboz" nevű szerkezettel hívják fel a figyelmet, aminek lényege, hogy mindenki egy dobozt rak a fejére, hogy ne kelljen a való világ gondjaival foglalkozniuk.

Természetesen Cartman használja legelőször a terméket, hogy leküzdje szorongását, de kénytelen belátni, hogy ez hosszú távon nem kifizetődő, és az emberi kapcsolatokat nem lehet pótolni egy kijelző bámulásával. Ez így közhelyesnek hangzik, de a South Park a legklisésebb mondanivalóját is képes kreatív köntösbe bújtatni, ami itt is megmutatkozik.

Nem lett tökéletes a 22. szezon, helyenként túlságosan is szerteágazó, olykor túl sok témát akartak bemutatni, de mentségükre legyen mondva, hogy még mindig működik a formula. Aki megbarátkozott a lineárisabb történetvezetéssel, és a kicsit kevesebb humor sem zavarja, az látogasson el South Parkba, mert hiába nem a régi a már város, ha meg kell fricskázni valakit, abban náluk nem nagyon van jobb.

Péter Zsombor