Ezeket a videókat utáltuk eddig a legjobban a neten

gangnam style
PSY klipje videoklip 2 milliárd letöltés felett jár
Vágólapra másolva!
A YouTube-on óriási népszerűségre lehet szert tenni – sőt az ügyesebbek ma már dollármilliókat is kereshetnek a csatornájukkal –, egy-egy rosszul sikerült videóval azonban országos vagy akár világméretű utálat tárgyává is válhatunk. Nézze most meg azokat a kisfilmeket, amelyeknél a YouTube felhasználói közül a legtöbben nyomták meg a „dislike", vagyis „nem tetszik" gombot!
Vágólapra másolva!

A YouTube-on az egyes videóknál a megtekintések száma mellett egy másik fontos irányszámot is találunk, mégpedig azt, hogy hány embernek tetszett az adott tartalom. A közösségi médiából ismert „like" jel, vagyis a felfelé mutató hüvelykujj mellett itt azonban láthatunk egy lefelé mutatót is, az is kiderül tehát hamar, hogy hány embernek nem tetszett a kisfilm.

Mutatjuk azokat a videókat, amelyek a legnagyobb nemtetszést váltották ki, a YouTube-on a legtöbb „dislike"-ot kapták 2018 decemberéig.

12. Gangnam Style – 2,1 millió

Minél többen néznek meg egy videót, annál nagyobb lehet azok száma is, akiknek nem tetszik, így nincs mit csodálkozni azon, hogy az elképesztő nézettséget produkáló Gangnam Style-t rengetegen utálják is. A YouTube annak idején a dél-koreai klip, illetve az általa okozott túlterheltség miatt változtatta meg a felületét, ma már 3,2 milliárd megtekintésnél jár – ehhez képest persze nem is sok az a 2,1 millió dislike, de negatív listánkon a 12. helyre elég volt.

11. Logan Paul bocsánatkérése – 2,2 millió

2017-ben Logan Paul még az egyik legmenőbb youtuber volt, elvetődött azonban Japánban abba az erdőbe is, ahol legendásan sokan lesznek öngyilkosok – és meg is mutatott egy akasztott holttestet, amelyre véletlenül bukkant a haverjaival. Érthető módon rengetegen nekiestek, a karrierjének annyi volt, és hiába kért bocsánatot, az sem jött be mindenkinek: 1,6 millió like-ra 2,2 millió dislike jutott.

10. A Mása és a medve egy epizódja – 2,3 millió

A Mása és a medve című orosz rajzfilmsorozat egyik epizódja jelenleg egyetlen nem zenei videóként szerepel a YouTube-történet 10 legnézettebb kisfilmje között, vagyis ugyanaz a helyzet vele, mint a Gangnam Style-lal: a sok rajongó mellett akad szép számmal utálója is. 3,3 milliárd megtekintés, 2,3 millió dislike – döntse el ön, hogy ez most jó vagy rossz eredmény!

9. Auran Felix, ahogy tönkretette a díját – 2,5 millió

A YouTube nemcsak pénzt, de elismerést is osztogat az ügyesebb feltöltőknek, mindenkinek jár például a Silver Play Button, aki eléri a 100 ezer feliratkozót. A brazil Auran Felix 2015-ben olyannyira nem örült a díjnak, hogy tönkre is tette egy videóban, mondván, hogy ő már a Gold Play Buttonra hajt, ami 1 millió feliratkozó után jár. Kis akciója 2,5 millió dislike-ot kapott, de a srác azóta már az 5 milliomodik követőt is kipipálhatta.

8. How It Is (Wap Bap...) – 2,9 millió

A netes világban Bibi H-ként ismert német vlogger, Bianca Heinicke talán jobban tette volna, ha megmarad a szépség- és divattanácsok osztogatásánál, ilyen témájú videókkal tört ugyanis be a YouTube-ra – ez után azonban mindenképp meg akarta mutatni az első dalát is. A kis szösszenet rögtön az első hónapban hozott 2,2 millió dislike-ot, a lányt pedig nemcsak borzalmas kiejtése miatt piszkálták sokan, de még plágiummal is vádolták.

7. Rebecca Black: Friday – 3,4 millió

Még egy önjelölt énekesnő a listán, bár lehet, hogy őt inkább a szülei nyomták, hisz Rebecca Black a Friday idején még csak 13 éves volt. Akárhogy is, az ősök még egy „profi" videoklipre is befizettek egy e célra alakult stúdiónál, maga a dal azonban annyira rosszul sikerült, hogy „fülsértő hajlításaival és különösen ostoba szövegével" még a Rolling Stone is foglalkozott.

Lapozzon, a fele még hátravan, akadnak videók, amelyeket még a fentieknél is jobban utáltak az emberek!