Melyik közelgő sorozat pótolhatja a Trónok harcát?

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Még ebben az évben véget ér a világ egyik legnépszerűbb és legnagyobb hatású sorozata, a Trónok harca, amelynek a hiányát egy ideig biztosan érezni fogják a rajongók. Jön persze egy előzménysorozat, és A Gyűrűk Ura, illetve a Narnia krónikái alapján is készül egy-egy széria, kérdés azonban, hogy ezek is ugyanúgy berántják-e majd a nézőket. A közelgő fantasy- és sci-fi sorozatok közül mutatunk most be tízet, keressük mi is a Trónok harca méltó utódját.
Vágólapra másolva!

Elképzelhető, hogy egyetlen tévésorozat sem lesz már olyan hatással a világra, mint a Trónok harca, már csak azért sem, mert az indulása, vagyis 2011 óta jelentősen megváltozott a tévés piac. Egyre több az internetes tartalomszolgáltató, amelyeknél van ugyan pénz, de ilyen hosszan valószínűleg már nem költenének ennyit egyetlen projektre, inkább többféle tartalmat gyártanának helyette – ráadásul ma már egyből kiadják a teljes évadot, nincs értelme azoknak az epizódonkénti kibeszélő műsoroknak, vlogoknak sem, amelyek pedig sokat hozzátettek a Trónok harca-jelenséghez.

Trónok harca: lesz méltó utód? Forrás: HBO

Aggodalomra azért így sincs ok, jó fantasysorozatok várhatóan továbbra is fognak készülni, most ajánlunk is tíz izgalmas projektet.

A Trónok harca előzménysorozata (HBO)

A Trónok harcá-hoz több spin-offot is terveznek – ezekről itt olvashat bővebben –, egy azonban már biztosan megvalósul. A történet ötezer évvel az anyasorozatban látottak előtt fog játszódni, vagyis se Targaryenek, se sárkányok nem lesznek benne – ellenben Naomi Watts és Josh Whitehouse igen, egy rakás friss arccal együtt.

A Gyűrűk Ura (Amazon)

Elképesztő összegből, egymilliárd dollárból készül A Gyűrűk Ura képernyős verziója, már megtalálták az írókat is, akikre rá merték bízni a nagyszabású projektet. A forgatókönyvet JD Payne és Patrick McKay fogja jegyezni, nekik köszönhetjük a Star Trek: Mindenen túl-t, és ők írják a következő Star Trek-filmet is. Új sorozatuk nem direkt adaptáció lesz: a pletykák szerint a fiatal Aragornról fog szólni, de biztosan A Gyűrű Szövetségé-t megelőzően fog játszódni.

A Gyűrűk Ura filmen Forrás: Photo12/Archives du 7e Art/New Line Productions/New Line Productions

Narnia krónikái (Netflix)

Több évre szóló megállapodás született a Netflix és a The C. S. Lewis Company között C. S. Lewis népszerű könyvsorozatának, a Narnia krónikái-nak felhasználási jogairól, filmes és tévés projektek egyaránt készülhetnek a közeljövőben. A fantasy-regénysorozat hét könyvből áll, de arra még nem volt példa, hogy mindegyiknek a jogai egy kézben legyenek, film is csak az első háromból készült 2005 és 2010 között: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény-t követte a Caspian herceg és A Hajnalvándor útja.

James McAvoy a Narnia krónikáiban faunt játszott, Az Úr sötét anyagaiban is benne lesz Forrás: Disney

Az Úr sötét anyagai (HBO)

Philip Pullman regénytrilógiájából eddig az első részt filmesítették meg Az arany iránytű címmel, a sorozatváltozatba valószínűleg a másik két könyv, A titokzatos kés és A borostyán látcső is bele fog férni. A párhuzamos világba átjáró árva kislány kalandjaiból az első évad talán még idén érkezik – elvileg már az utómunkálatok zajlanak –, de már megrendelték a másodikat is, a főbb szerepekben James McAvoyt, Ruth Wilsont, Lin-Manuel Mirandát és Dafne Keent láthatjuk majd.

A királygyilkos krónikája (Showtime)

Lin-Manuel Miranda ebben a projektben is közreműködik, csak éppen itt nem színészként, hanem executive producerként és zeneszerzőként. Szintén egy regénytrilógia adaptációjáról van szó, de A titkok könyvtára írója, John Rogers által jegyzett sorozat mellé itt egy film is készül, amelyet Sam Raimi rendez. Patrick Rothfuss könyvei egy fiúról szólnak, aki a szülei gyilkosát keresi mesés kalandok során.

Lapozzon, a fele még hátravan, a következő oldalon is ajánlunk öt ígéretes fantasy- és sci-fi sorozatot!