Lezárult a nyomozás a zaklatással vádolt sztárszakács ügyében

2019.01.10. 19:17

A New York-i rendőrség lezárta a nyomozást a többszörös szexuális zaklatással vádolt tévés szakács, Mario Batali ügyében, a férfinak végül nem kell bíróság elé állnia.

Mario Batali megúszta, nem kell a bíróság előtt felelnie az állítólagos szexuális zaklatásokért. A New York-i rendőrség három esetet vizsgált, abból kettő elévült, a harmadiknál pedig kellő bizonyíték hiányában ejtették a vádat.

"Valami történt az áldozattal abban a szobában, de nem tudjuk, történt-e bűncselekmény" – közölte a rendőrség a harmadik, 2005-ös esetről, miután Batali egyik volt alkalmazottja arról számolt be, hogy egy szobában a padlón fekve ébredt, nem tudta, hogy hol van, és mi történt vele, valószínűleg bedrogozták.

Mario BataliForrás: AFP/2017 Getty Images/Craig Barritt

A szakács a szexuális zaklatásokat egyébként sosem ismerte el, azért azonban egyből bocsánatot kért, ha a helytelen viselkedésével megbántott valakit.

Batali az ABC-n vezette a The Chew című főzőműsort, pár filmben és sorozatban is közreműködött, A fantasztikus Róka úr-ban a nyúlnak, a Simpson család egyik epizódjában pedig önmaga rajzolt változatának kölcsönözte a hangját. Több mint egy tucat szakácskönyvet írt, illetve társtulajdonosa a B&B Hospitality Groupnak, amely húsznál több éttermet üzemeltet szerte a világon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK