Sztárok, akik örökbe adták a gyereküket

Sir Rod Stewart
Sir Rod Stewart — 180 millió font. Az örök csajozós bonviván, aki nem tudja otthagyni a színpadot és az éneklést.
Vágólapra másolva!
Korábban már bemutattunk pár sztárt, akit nem a vér szerinti szülei neveltek fel, tudunk azonban nem egy olyan esetről is, amikor egy (későbbi) híresség adta örökbe a gyerekét. A legtöbben fiatalok voltak, és egyedül nem vállalták az anyaságot vagy apaságot, de olyan is akadt, aki a kor nős sztárjával szűrte össze a levet, ezért kellett eltitkolnia a terhességét. Volt, aki csak akkor jött rá, hogy egy hírességtől származik, amikor az már több éve halott volt, más ma már rendszeresen találkozik ismert anyjával.
Vágólapra másolva!

Joni Mitchell

A hatvanas évek közepén, 21 éves művészeti főiskolásként döntött úgy, hogy megválik a gyerekétől, mivel se munkája, se pénze, se lakása nem volt. A dalszerzésben végül segített neki a helyzet, egyszer a Marie Claire-nek azt mesélte, jobb híján dalokat írt, amíg várta, hogy a lánya visszatérjen az életébe.

Forrás: AFP/Matt Campbell

Erre végül 1997-ben került csak sor, az énekesnőnek akkor írt egy levelet egy Kilauren Gibb nevű kanadai nő, aki meg volt róla győződve, hogy Mitchell a vér szerinti anyja. „Amikor először megölelt, úgy éreztem magam, mintha hazaértem volna egy pár hónapos kirándulás után" – mondta Gibb a találkozásuk után.

Patti Smith

Egy másik legendás énekesnő is a főiskolán, 20 évesen esett teherbe – ráadásul egy 17 éves sráctól, aki alapból nem vállalta volna az apaságot. „Alsó középosztálybeli gyerek voltam, a szüleimnek nem volt pénzük. A kis házunkban nem volt hely, velem együtt négy gyerek élt már ott. Szerezhettem volna munkát a gyárban, de akkor is anyám segítségét kellett volna kérnem, ő meg már amúgy is túl sokat dolgozott. Mindenki számára kemény lett volna, és én sem voltam kész a gyereknevelésre" – mesélte Smith az NPR-nek.

Forrás: AFP/Eduardo Munoz Alvarez

A későbbi énekesnő életében végül is óriási fordulópontot jelentett a gyereke megszületése, három hónappal később New Yorkba költözött pár ruhával meg egy jegyzetfüzettel – és azzá a költőnővé vált, aki 1975-ben ki is adta első, nagy hatású albumát, a Horses-t.

Rod Stewart

Forrás: Getty Images/Dave Benett

2011-ben már a nyolcadik gyereke született, az elsőt azonban még örökbe adták, miután az anyjával szétmentek, és egyedül egyikük sem tudta volna eltartani a kislányt. Stewart akkor 17 éves volt, a lánya, Sarah Streeter csak jó ötven évvel később jelent meg újra az életében, miután a nevelőszülei meghaltak, ő pedig drogfüggő lett. Az énekes sokat segített neki a gyógyulásban, a lány ezután tudott csak rá apaként tekinteni.

Roseanne Barr

Mielőtt saját tévésorozatot kapott, sokat küszködött az életben, tinédzserként például arról kellett döntenie, hogy megtartja-e nem tervezett gyerekét. A People hosszú sztorijából kiderül, hogy először fel akarta nevelni, de rájött, hogy ez a családja támogatása nélkül nem fog menni: kivett egy szobát havi 50 dollárért, ahol a vízcsapból rendre csótányok másztak elő, az ablak alatt pedig folyton részegek óbégattak – vagyis nem volt épp gyerekbarát hely.

Forrás: AFP/Valerie Macon

A későbbi színésznő végül bevonult az üdvhadsereg fiatal anyáknak fenntartott szállására, ahol megszült, kilenc nappal később pedig elhelyezte a csecsemőt egy családnál, akik már hét éve vártak egy gyerekre. A lányát, Brandi Brownt már csak felnőttként látta újra, akkor tudta elmondani neki, hogy mennyire hiányolta az évek során.

Lapozzon, a következő oldalon olvashat még pár sztorit!