A Dal 2019: meglepetések, négyen máris kiestek

2019.01.19. 21:53

Pátkai Rozina a Frida című dalával érkezett, produkcióját Frida Kahlo munkássága ihlette, és külső jegyekben is igyekezett rá hasonlítani a színpadon. Vincze Lilla szerint érezhető volt a női erő, és örült annak, hogy ez az autentikus műfaj is képviselteti magát: "Zseniálisan gyönyörű a szöveg, angyali a hangod, gyönyörű, varázslatos ez a találkozás" – áradozott.

Nagy Feró szerint egysíkú volt kicsit, nem tudott azonosulni vele, de Rozina szépen énekelt. "A végén megkajáltam'", tette hozzá a kritikák után. A produkció 31 pontot kapott összesen.

Hamar Barni és a Wasted következett, dalát hajnal háromkor, egy buli után hazatérve írta, miközben két kérdés motoszkált benne. "Tényleg annyi alkoholt kell inni a fiataloknak, hogy félájultan feküdjenek a földön? És miért tetszik ez a lányoknak?" - árulta el videójában.

Both Miklós szerint a korának tudható be a zavartság és a hamisság, sokat kell gyakorolnia, de nagyon jó úton jár, Mező Misi egyet is értett, és hozzátette, hogy nagyon tehetséges az, aki 17 évesen ilyen dalt ír. 29 pontot kapott ezen az estén összesen.

Harmadszor jutott be A Dalba Berkes Olivér, ezúttal a Világítótorony címú dallal érkezett. „Biztonságot, védelmet és irányt mutat a hölgynek” - mondta el róla, és azt is tudni, hogy egy csalódás után született a szöveg, de nem csak azok érezhetik át szerinte, akik szerelmi csalódáson vannak túl, hanem mindenki, akinek szüksége van egy kis segítségre, iránymutatásra. 

Vincze Lillát meggyőzte, ő imádja a világítótornyokat, és nagyon tetszett neki a metafora, hosszasan dicsérte. Összesen 33 pontot szerzett.

Hetedikként érkezett a színpadra Antal Tímea és férje, Demko Gergő, daluk címe pedig Kedves Világ.

"Azt gondolom, olyan csodálatos, tiszta ballada, ami fantasztikus!" - mondta Vincze Lilla, aki hosszan dicsérte az énekesnőt. Both Miklós azzal kezdte, hogy mérges rájuk, majd a szöveget, a képi világot elemezte, és néhány hibára, felületességre hívta fel a figyelmüket. Összesen 39 pontot kaptak.

Lapozzon tovább, nézze meg az adás többi énekesét! A cikk végén az is kiderül, kiknek kellett már az első adásban búcsúzni a műsortól.