Ki nem találná, ki lett a 20. század legnagyobb alakja

David Bowie, Pablo Picasso, Muhammad Ali
Vágólapra másolva!
Meglepő eredménnyel zárult a BBC Icons című versenye, ahol a nézők arról szavazhattak, hogy szerintük ki volt a 20. század legnagyobb ikonja, legfontosabb személyisége.
Vágólapra másolva!

Véget ért a BBC-n az Icons, egy többrészes műsor, amely arra volt kíváncsi, hogy a nézők kit tartanak a 20. század legnagyobb alakjának.

A döntőbe a különböző kategóriák – művészet, sport, szórakoztatás, tudomány, felfedezés, politika – nyertesei kerültek be, az utolsó adásban így Pablo Picasso, Muhammad Ali, David Bowie, Alan Turing, Ernest Schackleton és Nelson Mandela közül választhatott a közönség:

Forrás: BBC

A 20. század legnagyobb ikonja végül Alan Turing lett, a modern számítógép-tudomány egyik atyja, aki a második világháborúban megfejtette a németek által használt Enigma-kódot, és ezzel nagyban hozzájárult a szövetségesek győzelméhez. Alakját a Kódjátszma című film is megidézte, ott Benedict Cumberbatch játszotta.

Turing győzelmét Chris Packham műsorvezető segítette, aki szenvedélyes beszédben sorolta a tudós érdemeit, majd azt magyarázta, hogy a jövő azoknak a kutatóknak a kezében van, akik Turing örökségét viszik tovább. Itt teljes egészében meghallgathatja, hogy mivel győzte meg a nézőket.