Szerencsétlen sorozathősök, akikkel semmi pénzért nem cserélnénk

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Vannak sorozatok, amelyek egy álomvilágot, esetleg idilli valóságot mutatnak be, más produkciókban viszont bőven találkozhatunk olyan fiktív szereplőkkel, akik az alkotóktól mintegy tömörítve kapják az élet sorscsapásait, folyton szerencsétlenségek, tragédiák történnek velük. Szeretteik halála, bántalmazás, balesetek, betegségek, függőség – van itt minden, ami miatt semmi pénzért nem cserélnénk ezekkel a sorozatkarakterekkel.
Vágólapra másolva!

Sansa Stark, Trónok harca

Forrás: HBO

A gyerekkora még idilli volt, de onnantól kezdve egymást érték életében a tragédiák, a naiv és álmodozó lány hatalmi játszmák játékszerévé vált: először szeretett rémfarkasa, majd apja kivégzését is végig kellett néznie, utána pedig a férjének szánt Joffrey király kegyetlenkedéseit kellett elviselnie. Később az alkoholista törpe Tyrionhoz adták hozzá, akivel szimplán boldogtalan volt, második férje, a komplett pszichopata Ramsay Bolton viszont legalább akkora szemétláda volt, mint Joffrey.

Meredith Grey, Grace klinika

Forrás: ABC

Neki már a gyerekkora sem volt fenékig tejfel, apja elhagyta egy új családért, alkoholista anyja nevelte fel, aki korán Alzheimer-kóros lett – a betegségre való genetikai hajlam pedig Meredithre is öröklődött. Testvérét és férjét elvesztette, ő maga is többször majdnem meghalt különféle balesetekben, a kórházban történt lövöldözés során pedig elvetélt, vagyis bőven történt vele szerencsétlenség az eddigi tizenöt évad alatt.

Debra Morgan, Dexter

Forrás: Showtime

Neki sem indult túl jól az élete, édesanyja meghalt rákban, amikor ő még csak tizenkét éves volt, az apja pedig öngyilkos lett. A férfiakkal sem volt sok szerencséje, beleszeretett egy sorozatgyilkosba, ami után pedig azon rágta magát, hogy mennyire rossz nyomozó – hisz nem vette észre, hogy valójában ki a párja. Ráadásként meg kellett tudnia, hogy a mostohabátyja, a címbeli Dexter is sorozatgyilkos, egyszer pedig meglőtték, akkori szeretőjével végzett is a merénylő.

Jesse Pinkman, Breaking Bad

Forrás: AMC

A Breaking Bad hemzsegett a rosszfiúktól, bármelyikük inkább megérdemelt volna egy olyan szerencsétlen sorsot, mint Jesse Pinkman, akinek mindig lelkiismeret-furdalása volt, ha ártatlanok kerültek bajba miatta. Márpedig megesett, hogy rákényszerítették egy ártatlan ember meggyilkolására, de amúgy is történt vele sok keserves dolog: egy ideig rabszolgaként tartották fogva, és a történet során két barátnője is meghalt – az egyik holttestére ő talált rá, a másiknak végig kellett néznie a kivégzését.

Jack Bauer, 24

Forrás: FOX

Ha úgy vesszük, szerencsés volt, hisz rengeteg mindent túlélt, azonban sok olyan dolog is történt vele, amit nem kívánnánk sem magunknak, sem másnak. A felesége a karjaiban halt meg, egy barátnője és több barátja halálát is végignézte, az apjáról pedig meg kellett tudnia, hogy terrorista. Börtönbe vetették, egy ideig pedig heroinfüggővé is vált, miután beépült egy drogkartellbe.

Lapozzon, hátravan még pár sorozatszereplő, akivel nem szívesen cserélnénk!