A Simpson család főnöke bővebben beszélt arról, hogy a rajzfilmsorozatból miért tüntették el a Michael Jacksonnal felvett epizódot, miután a Neverland elhagyásá-t bemutatták.

Mint arról korábban írtunk, a Simpson család alkotói eltüntették azt az epizódjukat, amelyhez Michael Jackson is kölcsönözte a hangját. Az után döntöttek így, hogy megnézték a Leaving Neverland, vagyis Neverland elhagyása című, nagy port kavart dokumentumfilmet, amelyben két férfi vallott arról, hogy Jackson bántalmazta őket, amikor hét-, illetve tízévesek voltak.

A Simpson család showrunnerje, Al Jean most a Daily Beastnek beszélt arról, hogy tökéletesen egyetért az ominózus epizód eltüntetésével, most már úgy látja, Jacksonnál a rajzfilmszerep csak a gyerekek lenyűgözését szolgálta.

Michael Jackson figurája a Simpson családban: egy pszichiátriai beteg, aki Michael Jacksonnak képzeli magátForrás: Fox

"A dokumentumfilm alapján úgy tűnik, Jackson valami másra használta az epizódunkat, mint aminek mi szántuk. Számára nemcsak komédia volt, hanem olyasvalami is, amit eszközként használt... Ez is csak egy része volt mindannak, amivel kisfiúkat tudott maga köré gyűjteni" – mondta Jean, hozzátéve, hogy annak idején személyesen semmit nem tapasztalt ebből, de utólag teljes mértékben így gondolja.