Sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról

2019.03.22. 14:40

Dr. Béres József élettörténetét bemutató sorozatot tűz műsorára március 23-tól szombat esténként a Duna Televízió Cseppben az élet címmel.

A négyrészes filmsorozat mintegy tíz évet ölel fel a hatvanas évek derekától a hetvenes évek közepéig, a Béres Csepp megalkotójának drámai életszakaszára összpontosítva. A sorozat a kutató hatalommal vívott, megalkuvást nem tűrő harcának bemutatása mellett objektív látleletet is nyújt a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról - áll a közleményben.

Forrás: Cseppben az élet

"A fordulatokban gazdag, izgalmas sorozat négy részben mutatja be Béres József drámai életútját, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. Úgy érzem, hogy napjainkban különösen fontos, hogy felelevenítsük elkötelezettségét és azt a morális értékrendet, melyet a kutató ránk hagyott. A film, miközben a Béres Csepp megszületésének érdekfeszítő és pergő eseményeit követi, objektív látleletet is nyújt a (nem) működő szocializmusról, az akkori társadalom egészét átható hazugságokról és intrikákról, a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról" - mondja Gyöngyössy Bence rendező.

Béres József szerepében Gáspár Tibort láthatják majd a nézők. "A sztori attól aktuális, hogy mióta világ a világ, annak, aki kreatív elme, vagy más utakat jár, mindig meg kell küzdenie a hatalommal, a hivatallal, a családdal adott esetben. Mindig harcolni kell az igazunkért, és így tette ezt Béres József is" - mondta a Jászai Mari-díjas színész a történetről.

Forrás: Cseppben az élet

A sorozat főbb szerepeiben Gáspár Tibor mellett olyan színészeket láthatunk, mint: Huszárik Kata, Für Anikó, Lukács Sándor, Seress Zoltán, Trokán Péter, Hatházi András, Székely B. Miklós, Bede-Fazekas Szabolcs és Trill Zsolt. A sorozatot Gyöngyössy Bence rendezte, a producer Kabay Barna volt.

Cseppben az élet - Béres József életútjának története március 23-tól a Duna Televízióban, 20.30-tól.

TOVÁBBI CIKKEK