Két stroke-on is átesett a Trónok harca szépsége

Emilia Clarke a Trónok harcában
Vágólapra másolva!
A Trónok harca Daeneryse, Emilia Clarke 2011-ben és 2013-ban is majdnem meghalt, miután koponyaűri vérzése volt, majd az agyműtétje nem sikerült.
Vágólapra másolva!

Emilia Clarke elindította az agyi sérülések és stroke utáni rehabilitációt célzó jótékonysági programot, a Same You-t, ennek kapcsán beszélt először arról, hogy ő maga is kétszer kapott stroke-ot, 2011-ben és 2013-ban is majdnem meghalt.

A New Yorker magazinban olvasható történetére az Instagramon hívta fel a figyelmet:

Első alkalommal koponyaűri vérzéssel járó agyi aneurizmája, vagyis érszakadása volt, amibe a betegek egyharmada azonnal belehal. A színésznőt rögtön megműtötték, utána viszont alig tudott beszélni, ami számára rosszabb volt a halálnál, hisz a szerepét aligha tudta volna eljátszani, ha nem javul az állapota.

Mint mondta, a Trónok harca második évadjának forgatását végigszenvedte, minden egyes nap arra gondolt, hogy meg fog halni.

Emilia Clarke a Trónok harcában Forrás: HBO

2013-ban jött aztán a második csapás, egy orvosi vizsgálat során kiderült, hogy megnagyobbodott az agya, azonnal műteni kell – az operáció azonban nem sikerült, Clarke-ot újabb agyi trauma érte: egy időre megvakult, pánikrohamai voltak, olyan elkeseredett volt, hogy alig akart élni.