Rémálomszerepek, amelyektől előre rettegtek a sztárok

Halle Berry a Kardhalban
Vágólapra másolva!
Vannak álomszerepek, de úgy tűnik, léteznek rémálomszerepek is, amelyektől előre tartanak a színészek. Joaquin Phoenix rettegett attól, hogy eljátssza Jokert, Michael Keaton Batman jelmezét vette fel magára nehezen, Halle Berrynek a meztelenkedés, Chris Prattnek pedig a túlsúlya okozott álmatlan éjszakákat. Most kiderül, hogy melyik sztár melyik szerepétől félt, és hogy miért.
Vágólapra másolva!

Joaquin Phoenix szerint Joker már kész van

Forrás: AFP

Phoenix eredetileg egy alacsonyabb költségvetésű „karaktertanulmányt" akart készíteni egy képregényes gonoszról, aztán megtalálták a Joker projektjével is, ő lesz a címszereplője Todd Phillips októberben érkező filmjének. „Nem tudod eljátszani azt a figurát. Nem tudod, mert már eljátszották, kész van" – mondta a Collidernek, utalva arra, hogy Heath Ledger mennyire jó volt élete utolsó szerepében. Phoenix végül úgy döntött, a félelmét belegyúrja a karakterbe, hátha úgy a nézők számára is ijesztőbb lesz.

Halle Berrynek gondja volt a meztelenkedéssel

Forrás: Warner Bros.

„Mindig is az a fajta színésznő akartam lenni, aki szabadon tud bánni a testével, nem fél megmutatni magát meztelenül a kamera előtt. Mindig csodáltam azokat a színésznőket – vagy színészeket –, akik képesek ekkora kockázatot vállalni a művészetükért. Én sosem mertem, mindig féltem tőle" – mondta Berry a Net magazinnak. Végül kvázi terápiás céllal vállalt el egy szerepet a Kardhal című filmben, ahol teljes természetességgel kellett megmutatni a mellét:

Chris Pratt a súlyával küszködött

Forrás: Getty Images

Napjaink egyik legfoglalkoztatottabb férfi színésze a Városfejlesztési osztály-ban még komikus szerepet játszott, és úgy gondolta, minél kövérebb, annál viccesebb, ezért nem is foglalkozott különösebben a súlyával. A drámai szerepeknél azonban már önbizalomhiányt okozott neki a túlsúly, úgy érezte, nincs meg benne az a plusz, amit a castingokon keresnek. Az Avatar válogatóján hiába próbálkozott, és utána úgy elkeseredett, hogy amikor A galaxis őrzői kapcsán hívták egy megbeszélésre, először nemet mondott.

Michael Keaton gyűlölte a Batman-jelmezt

Forrás: Collection Christophel/WARNER BROS./Warner Bros.

A klasszikus Batman, vagyis Michael Keaton először 1989-ben öltötte magára a szuperhős jelmezét, de a legelső alkalom után azt mondta, soha többé nem veszi fel. A színésznek ugyanis klausztrofóbiája van, rettenetesen kényelmetlenül érezte magát a nehéz és szoros kosztümben – amitől egyébként tartott is előre, de rosszabbul viselte, mint várta. Végül abba menekült, hogy maga helyett a karaktert képzelte ugyanabba a helyzetbe, ettől lett olyan elmélyült az alakítása.

Lapozzon, van még pár sztorink!