Az 56 éves Felicity Huffman elismerte bűnösségét: a színésznő 15 ezer dollárt fizetett azért, hogy lánya bekerüljön egy olyan elit egyetemre, ahova tanulmányi eredményei alapján nem vették volna fel – írja a BBC.

Szégyellem magam azért, mert fájdalmat okoztam a lányomnak, a családomnak, a barátaimnak, a kollégáimnak és az oktatás minden résztvevőjének  – írta közleményében Felicity Huffman, a Született feleségek sztárja, aki ellen csalás miatt emeltek vádat.

Felicity Huffman április 3-án a bostoni bíróságonForrás: AFP/Joseph Prezioso

A színésznő elismerte, hogy 2017-ben 15 ezer dollárt fizetett azért, hogy lánya felvételijét kijavítsák, és csak ennek köszönhetően vették fel az egyik elit egyetemre. Az eredmények meghamisításával és lefizetésével 50 embert, köztük edzőket, tanárokat és szülőket is vádolnak, valamint egy másik ismert színésznőt, Lori Loughlint is. Huffman egyike annak a 14 vádlottnak, aki elismerte bűnösségét.

Az 56 éves színésznő azt állítja, hogy lánya nem tudott a lefizetésről.

"Teljesen tisztában vagyok a bűnösségemmel, és őszintén sajnálom és szégyellem magam a tetteim miatt. Teljes mértékben felelősséget vállalok miattuk, és elfogadom a következményeiket is" – írta közleményében.