Hét sorozat, amelyet könnyen végignézhet a hosszú hétvégén

I Am the Night, Chris Pine
Vágólapra másolva!
Itt a négynapos hétvége, végre bepótolhatja azokat a sorozatokat, amelyekkel eddig csak szemezett – sőt az ünnepek alatt akár több szériát is ledarálhat, hisz akadnak olyanok is, amelyeknek egy szabadnap alatt bőven a végére érhet. A Fekete Dália-gyilkosságról tudna meg többet, netán a Parfüm ihlette bűntényektől borzongana? Vagy inkább egy könnyedebb darabot nézne a mennyország működéséről, esetleg egy francia komikus hányattatásairól az Egyesült Államokban? Ajánlunk pár, itthon kevéssé ismert szériát.
Vágólapra másolva!

I Am The Night

6 x 49-54 perc

A minisorozat alapjául szolgáló könyvben, a One Day She'll Darken-ben Fauna Hodel a saját élményeit vetette papírra, örökbe fogadott lányként a múltja nyomába eredt, a rokoni szálak pedig a borzalmas Fekete Dália-gyilkosság legfőbb gyanúsítottjához, Steve Hodelhez vezettek. Miután a bűntényt hivatalosan sosem oldották meg, a szériában elég sok a fiktív, spekulatív elem is, ez azonban nem megy a történet rovására, a kor miliőjét pedig így is sikerült hitelesen megidézni.

After Life

6 x 30 perc

Ricky Gervaistól eddig jobbára komikus produkciókat láthattunk, a brit Office vagy az Extras (Futottak még...) mellett stand-upos fellépései is sok nézőt megnevettettek. Az After Life humora a korábbinál jóval keserűbb, a történet szomorúbb, de érettebb is, Gervais karakterének ugyanis itt a felesége halálával kell megküzdenie – ami eleinte nemigen sikerül neki, csak a kutyája miatt nem dönt az öngyilkosság mellett. Egyébként magasról tesz mindenre és mindenkire, de persze előbb-utóbb rá kell jönnie, hogy van élet az önsajnálaton és a gyászon túl.

Shrill

6 x 30 perc

A történet középpontjában egy túlsúlyos nő áll, aki azon dolgozik, hogy rendbe tegye az életét – a klisétől eltérően azonban esze ágában sincs lefogyni: inkább újságíróként érvényesülne, összeszedne egy normális pasit, és rendezné a szüleivel való kapcsolatát. A széria ügyes eszközökkel harcol a kövérség stigmája ellen, egyébként a valóban újságíróként dolgozó Lindy West elgondolkodtató könyvén alapul.

Perfume

6 x 45 perc

A Dark sikere után a Netflix felvett a kínálatába egy újabb német sorozatot, amely Patrick Süskind híres regényén, illetve az abból készült filmen, A parfüm: egy gyilkos történeté-n alapul. Az alapsztori ugyanaz – valaki nőket gyilkol a tökéletes parfüm előállítása érdekében –, azonban a 18. századi Párizs helyett a mai Németországban játszódik, a gyanú pedig egy ötfős társaságra terelődik, akik iskolásként odáig voltak Süskind könyvéért. Feszült, sötét krimi, friss arcokkal, nem a megszokott amerikai színészekkel.

Lapozzon, a következő oldalon is ajánlunk még pár sorozatot!