Alzheimer-kórral küzd a négyszeres Emmy-díjas tévés

Vulture Festival - Day 1 GettyImageRank3 HORIZONTAL Talking USA New York City Producer Arts Culture and Entertainment David Milch New York Magazine MILK Studios Presented By Vulture Festival
NEW YORK, NY - MAY 10: Producer David Milch speaks onstage during Vulture Festival presented by New York Magazine at Milk Studios on May 10, 2014 in New York City. Craig Barritt/Getty Images for New York Magazine/AFP
Vágólapra másolva!
A Deadwood alkotójának, David Milchnek Alzheimer-kórja van, a westernsorozatot folytató filmet már betegen készítette.
Vágólapra másolva!

David Milch a Vulture-nek adott személyes hangvételű interjút, elárulta, hogy körülbelül egy éve Alzheimer-kórral diagnosztizálták – aminek viszont már öt éve is voltak jelei, legalábbis visszagondolva annak véli, hogy a barátai többször figyelmeztették, hogy pontatlanul emlékszik dolgokra.

David Milch 2014-ben Forrás: AFP/2014 Getty Images/Craig Barritt

Az író-producer elmondta, az agya állapota egyre romlik, kérdéses az is, hogy meddig tud még dolgozni. A Deadwood folytatásaként készült, május 31-én érkező filmjénél a stáb már tisztában volt az állapotával, de csak tudomásul vették, nem beszéltek róla a munka során.

Milchnek valószínűleg az apja is Alzheimer-kórban szenvedett, legalábbis a tünetek arra utaltak – de akkoriban még nem volt olyan fejlett a diagnosztika, a betegségét nem azonosították.

Milch négyszeres Emmy-díjas író és producer: az első elismerést a Külvárosi körzet-ért, a másik hármat a New York rendőrei-ért kapta, a Deadwood-ért csak jelölték kétszer.