A nap videója egy kocsmából, ahol őrületes dolgok történnek

Vágólapra másolva!
Mókás videó kering a neten a sorozatnézők fanatikusságáról. Spoilerveszély!
Vágólapra másolva!

Többen elsápadnak, és a szívükhöz kapnak, mintha a világbajnoki döntőn 11-est fújna be a bíró országuk válogatottja ellen, 0-0-nál, a hosszabbítás legvégén. Fejüket fogják, sikítoznak, mások néma döbbenettel állnak, kővé dermedve, tán levegőt is elfelejtenek venni. Pedig csak annyi történik, hogy egy kitalált karakter, az Éjkirály elkap egy másik fikciós figurát, Aryát támadás közben, mindez a Trónok harca utolsó évadjának harmadik részében.

De rövidre rá már tapsviharban tör ki a közönség, mámorosan ünnepel, kezek a magasban, a sikoly már nem félelemmel teli nyüszítés, hanem a boldog ünnep hangja, a könnycsepp pedig nem a reszketés, hanem a felszabadult öröm jele. Mintha a kapus fantasztikus mozdulattal kiütötte volna a 11-es során a hálóba tartó labdát, és egy villámgyors ellentámadásból megszerezte volna a 120. percben a válogatott a vezetést, és ezzel együtt a világbajnoki címet. Holott csak Arya végzett az Éjkirállyal. Itt a videó a chicagói Burlington bárból, érdemes megnézni:

Arról, hogy milyen vallásos áhítat és imádat övezi a Trónok harcát, itt értekeztünk. Itt pedig képekben megnézheti, milyen volt a milliók által várt nagy összecsapás.