A titokzatos Éjkirály valójában egy 48 éves szlovák úr

Vladimír Furdík jobbról
Vágólapra másolva!
Vladimír Furdíktől rettegett sok millió westerosi, és most elmondta, mit gondol a Trónok harca nagy fordulatáról. Spoileres folytatás!
Vágólapra másolva!

1970. július 1-jén született szlovák színész-kaszkadőr alakította a Trónok harcában az Éjkirályt a hatodik évadtól kezdve, a The Door című epizód már vele készült. A hetedik évadban több részben volt ő a rettegett főgonosz, a holtak, jégzombik seregének néma vezére, a nyolcadikban is láthattuk, amint szigorúan vezeti gigászi seregét. A pozsonyi születésű férfi 1990 óta több hollywoodi akciófilmben megfordult, a karaktert pedig Richard Brake-től vette át.

Arra a kérdésre, hogy miképp szerezte meg a szerepet, azt válaszolta, hogy igen könnyen. „Felhívtak, felvettem, és valaki megkérdezte, hogy hé Vlad, szeretnél Éjkirály lenni? Erre én azt mondtam, hogy igen. Azért kértek fel erre a szerepre, mert szerették az alakítást, amit az ötödik évadban nyújtottam, amikor harcoltam Havas Jonnal, és ő megölt engem. Az az epizód után kérdezték meg, hogy szeretném-e a karaktert a hatodik évadtól, és meg azt válaszoltam,, hogy persze, miért is ne."

Így készül a figura

A kaszkadőr-színész a sokat vitatott epizód után elmondta, mit gondol a karakter végéről (nem mondjuk, hogy haláláról, hiszen a holtak seregét is eleve egy halott vezette). Tudni kell, hogy a rettenetes főellenséggel egy tinédzser lányka végzett, meglepően egyszerűen, ennek eredményeképp élőhalottak százezrei csuklottak össze. Sok millió néző szerint nem volt adekvát a figura eltüntetése, súlyához, fontosságához képest valami monumentálisabb vég dukált volna neki.

Vladimír Furdík jobbról

Vladimír Furdík szerint „egy jó döntés volt", amit az írók meghoztak. „Senki nem hitte, hogy ez megtörténik. Tíz perccel azelőtt, hogy Arya ráugrik az Éjkirályra, még azt sem tudjuk, hogy ő merre járkál. Láttuk Havas Jont meg a többi színészt, de nem tudtuk, ő hol van épp. Talán valaki megjósolta volna, de szerintem jó megoldás volt. Ki más ölhette volna meg őt, és miképp?" – tűnődött az egykori Éjkirály, aki nagy fenyegetést jelentett a sorozatban lévő kontinensre, de már aligha lesz szerepe a fantasyben.