Ha az ember már eleve sztár, és úgy kérik fel, hogy hirdessen valamit, akkor nem csoda, hogy egy raklapnyi pénzt visz haza egy félperces kisfilmért – kevésbé ismert névvel és arccal is lehet azonban tisztességes összeget keresni a reklámszerepekből, legalábbis az Egyesült Államokban biztosan. Íme, pár amerikai színész, aki reklámokból jelentős bevételre tett szert, filmből vagy sorozatból viszont alig emlékezhetnek rá a nézők.

Morgan Smith

2016-2017-ben talán felfigyeltek rá a nézők Az alelnök-ben – ahol hat epizódban játszott –, jellegzetes vörös haját azonban biztos, hogy inkább a Wendy's reklámjaiból ismerik az amerikaiak. Jelenleg a Messiah című sorozatot forgatja, a nettó vagyona 3 millió dollár körül mozog.

T. J. Jagodowski

Chicago legjobb improvizációs színészének tartják, Peter Grosszal együtt 2004 óta gyártja a reklámokat a Sonic Drive-In nevű gyorsétteremláncnak. (A fenti videón ő van köntösben.) A szökés és a Lángoló Chicago két-két epizódjában is benne volt, illetve szerepelt Will Ferrell több filmjében (a Felforgatókönyv-ben, a Keményítőkúrá-ban), 600 ezer dolláros nettó vagyonát azonban jórészt a hirdetéseknek köszönheti, az Egyesült Államokban a legtöbben valószínűleg csak Sonic Guyként emlegetik, ha látják valahol.

Tim Williams

Szintén jobbára csak Trivago Guyként ismerik a színészt, aki meglehetősen jó pénzt kapott a szállásokat összehasonlító oldaltól, pedig a fenti, magyarázó videón például csak egy zöld háttér előtt kellett állnia. Persze volt a reklámnak folytatása is, Williams pedig jó pár német nyelvű produkcióban, illetve Tom Cruise Valkűr-jében is megjelent – körülbelül 5 millió dollárra rúghat a nettó vagyona.

Isaiah Mustafa

Itthon is láthatók az Old Spice szürreális reklámjai, amelyekben Mustafa minden elképzelhető helyzetben férfias maradt, és ezzel nagyjából 5 millió dollárra duzzasztotta a bankszámláját. Persze más színészi feladatai is vannak, egyre többet foglalkoztatják: egy rakás vendégszerep után a Shadowhunters-ben már hosszabban számítottak rá, legközelebb az Az – 2. fejezet-ben lesz benne.

Lapozzon, megismerhet még pár jól fizetett reklámarcot!