Meghalt a Twin Peaksből ismert Peggy Lipton

Vágólapra másolva!
72 éves korában elhunyt Peggy Lipton, akit a hazai tévéző leginkább Norma Jenningsként ismert a kultikus Twin Peaks-sorozatból.
Vágólapra másolva!

1974-ben házasodott össze Quincy Jones zenésszel, producerrel, két gyerekük született, Kidada és Rashida Jones, akik később színésznők lettek. A páros 1990-ben vált el.

Modellkedett, Los Angelesbe költözött, énekesként is tevékenykedett, több lemeze megjelent, és dolgozott együtt Barbra Streisanddal és Frank Sinatrával is. Lipton Paul McCartney élettársa is volt.

1965-ben kezdte a tévés karriert, már abban az évben több produkcióban felbukkant (The John Forsythe Show, The Alfred Hitchcock Hour, Mr. Novak, Bewitched)

Áttörést a The Mod Squad című televíziós sorozat jelentett, amiért több Emmy- és Golden Globe-jelölést kapott, egy Golden Globe-ot el is nyert.

Jelentősebb szerepe még a Twin Peaks című kultikus sorozatban volt, ahol Norma Jennings pincérnőt alakította, és ezt a szerepet a 1992-es előzményfilmben és 2017-es folytatásban is eljátszotta.

Olyan sorozatokban dolgozott, mint az Angie Tribeca, a Claws, a Psych - Dilis detektívek, a Gátlástalanok vagy az Ütközések. Az Aliasban három, a Popularban négy epizódban láthattuk.